dinsdag, 30 november 2021

Warm drankje helpt echt bij verkoudheid

CARDIFF - Verkouden? Neem een kop hete vruchtenthee. Dat helpt namelijk echt tegen een verkoudheid. Grootmoeders advies blijkt nu wetenschappelijk bewezen.

Onderzoekers van de Universiteit van Cardiff gingen na welk effect vruchtendrankjes hebben bij verkoudheden. Ze gaven een drankje op basis van appels en zwarte bessen aan een groep van dertig verkouden mensen. De ene keer kregen ze het drankje op kamertemperatuur, de andere keer kregen ze het als een warm drankje.

En wat bleek? Het warme drankje verzachtte de symptomen van een verkoudheid onmiddellijk. De testpersonen gingen vanzelf minder hoesten en niezen. Ze voelden zich ook minder moe, en hadden minder last van een zere keel en een loopneus. Het koude drankje had dit effect niet.

Tot voor kort was er weinig wetenschappelijke aandacht voor de natuurlijke middeltjes die al jarenlang worden doorgegeven. Het tij begint echter stilaan te keren. Vorig jaar werd ook al aangetoond dat het echinacea-kruid daadwerkelijk helpt bij verkoudheden.

Trefwoorden:
Bron(nen):
  • GezondheidsNet.be