Boekrecensie: Groene sapjes

Zelfs sapjes maken

cover
Groene Sapjes

Ben jij regelmatig in de weer met de blender of de sapcentrifuge om gezonde en lekkere sapjes te maken? Weet je zelf iedere keer iets nieuws, wat ook écht lekker is, te verzinnen of is je inspiratie een beetje op? Dan is het nieuwe boek van Fern Green vol groene sapjes echt iets voor jou!

Het boek staat boordevol recepten: van tarwegrassapje tot tropische koolsmoothie en van rodebietensapje tot melk van pijnboompitten. Niet alleen voor de doorgewinterde sapjesmaker geschikt, maar ook 'een beginner' kan er goed mee uit de voeten. In de inleiding wordt uitgelegd wat de gezondheidsvoordelen van de verschillende sapjes zijn en wanneer je welke apparatuur het best kunt gebruiken.

Vooral groenten

Het merendeel van de smoothies en sapjes in het boek bestaan uit 60 procent groenten en 40 procent fruit. Bij ieder recept wordt ook verteld waar het goed voor is. Voel je je een beetje grieperig? Dan kun je het beste een 'hartig' sapje tegen de griep. Het sapje met daarin 1 theelepel agavesiroop, 1 snufje cayennepeper, een kwart teentje knoflook, 12 gram gember, een halve sinaasappel en een halve citroen zou goed zijn voor de bloedsomloop en de griep helpen bestrijden. Het boek is overzichtelijk, duidelijk en bevat mooie foto's. De recepten zijn eenvoudig te bereiden. Voor de fanatiekelingen zit er een detoxkuur bij waarmee je kunt ontgiften.

Auteur