Boekrecensie: Keet smakelijk - het Peuter Soepboek

Informatie, tips en peuterproof recepten

Getty Images

Met groente geef je je peuter de beste start. Een slimme manier om die groente naar binnen te krijgen is soep. Keet Smakelijk lanceerde daarom het Peuter Soepboek. Heerlijke peuterproof soepen, licht verteerbare informatie en handige tips om gezond eten extra leuk en lekker te maken.

In het Peuter Soepboek worden licht verteerbare informatie en tips afgewisseld met recepten en vrolijke verhalen. De pagina's met kleurplaten zijn een fijne toevoeging aan de tweede druk: terwijl mama of papa kookt, kleurt peuterlief alvast de soep die straks op tafel staat.

Apart koken niet (meer) nodig

Het boek zit slim in elkaar. De recepten zijn megavers en peuterproof: ze bevatten 0 procent zout en zitten bomvol groenten. Apart koken voor je peuter is met dit handige boek ook niet nodig: met een kleine toevoeging maak je van ieder recept een volwassen versie en kun je samen aan tafel. Zoals gezegd bevat het boek veertien leuke kleurplaten. Daarnaast wordt er allerhande informatie gegeven. Dit varieert van fijne tips om kinderen meer groente te laten eten, meer te laten proeven en te betrekken bij het hele kookproces tot praktische informatie over nitraatrijke groenten en de maximale zoutinname voor peuters en kleuters.

Etiketten lezen

Ook de peuterpuberteit ('Kwil nie!') komt aan bod. Er wordt uitgelegd hoe nee-eten weer mee-eten wordt. Daarnaast leer je etiketten lezen (welke kant-en-klaar producten mag je peuter hebben?) en wordt uitgelegd hoe het zit met kleur- en geurstoffen. Tenslotte wordt er ingegaan op de benodigde hoeveelheid drinken voor je peuter en waaruit die vochtinname zou moeten bestaan.

Maar liefst 79 procent van de peuters eet te weinig groente, minder dan 40 gram per dag. Maar ze hebben 50 tot 100 gram nodig. Met dit handige Peuter Soepboek komt je peuter op een makkelijke manier aan de benodigde hoeveelheid groente. Want wedden dat die Bouwstenen, Plonstomaat of Zebrasoep er in gaan als zoete koek?

Voorproefje:

Auteurs Laura Emmelkamp & Scato van Opstall publiceerden eerder het Keet Smakelijk Receptenboek. Dat boek verleidt kinderen met gerechten als Drakenstaarten, Rode Planeetsoep en Scheursla. Maffe foto's en vrolijke verhaaltjes maken het ook met dit boek leuk om nieuwe groenten te proeven.

 

Auteur 
  • Franca van Dalen