donderdag, 3 december 2020

Boekrecensie: Lekker makkelijk - kookboek voor mannen

Typische mannenrecepten

Mannen kunnen ook de lekkerste en gezondste ontbijtjes, lunches en viergangenmenu’s maken. Klinkt dat als onwerkelijk? Niet met het nieuwe kookboek van Annemieke de Kroon en Alice van Nieuwenhuizen: Lekker makkelijk - het kookboek voor mannen.

Koken is niet altijd even makkelijk, laat staan gezond koken. Er zijn genoeg kookboeken te vinden met gezonde gerechten. Deze bevatten vaak veel ingrediënten en lastige recepten. 'Lekker makkelijk - het kookboek voor mannen' is speciaal ontwikkeld om gezond koken ook gemakkelijk te maken voor de minder goede kok.

Handige informatie

In de introductie wordt aangegeven dat er vooraf praktische informatie te vinden is zodat het koken nog gemakkelijker gaat. Het is zo ontzettend eenvoudig om even terug te bladeren voor iets meer uitleg over het bereiden van het eten.

Daarnaast staat bij elk gerecht aangegeven hoe moeilijk het is. Nooit daadwerkelijk moeilijk natuurlijk, maar sommige gerechten kosten iets meer tijd. Eén mes met de tekst 'echt heel makkelijk' is, het is al bijna te raden, echt heel makkelijk. Recepten met één mes zijn makkelijk en snel. Als laatste heb je ook nog twee messen. Deze kosten iets meer (wacht)tijd maar meestal niet meer moeite. Er zit geen enkel echt moeilijk en ingewikkeld recept bij.

Gezonde en makkelijke recepten

Steeds meer mensen willen gezond eten. Dit geldt ook voor mannen. Een volledig verantwoord kookboek is hierdoor ideaal voor de man die wel gezond wil leven maar niet zo goed weet hoe. Het is in het begin even boodschappen doen om een handige voorraad in je keukenkast te hebben maar daarna heb je ook wat. De basis ligt er nu, alleen de verse ingrediënten zijn nog nodig.

De basislijst maakt het boodschappen doen voor een gerecht een stuk makkelijker. Er zijn een aantal recepten die uit iets meer ingrediënten bestaan maar dit valt mee. De recepten zijn duidelijk en bevatten rond de vijf stappen. Het is dus geen ellendig lange waslijst van to do dingen waarbij meteen je de moed in de schoenen zinkt.

Echt mannengerechten

De mancake, gebraden peperrosbief en gegrilde T-bonesteak met tomaat. Naast een aantal standaard gerechten staan er een hoop echte mannenrecepten in het boek. Leuk om te maken op een mannenavond.

Het is mogelijk om de hele dag te eten uit dit kookboek. Er zijn veel verschillende gerechten voor zowel het ontbijt, de lunch, het avondeten en speciale gelegenheden. Ideaal voor een driegangenmenu. Een voorproefje:

Dit boek is voor alle mannen die gezond willen leven, het maakt niet uit of je kunt koken. In het boek staan allemaal lekker makkelijke recepten die aansluiten op wat een man wil. Het is gezond koken zonder gedoe.

Annemieke is eigenaresse van De Keuken van Annemieke, waar ze haar liefde voor gezond eten vormgeeft in lezingen, kookworkshops, hormoonconsulten, catering en boeken. Alice in Kookland, het bedrijf van Alice, ontwikkelt nieuwe recepten, verzorgt catering, lifestyle-consulten en workshops. Het boek is te koop bij bol.com voor €20,00.