Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
woensdag, 20 september 2017

Boekrecensie: Tomaten

Recepten met tomaten in de hoofdrol

Bijna in elke keuken wordt de tomaat gebruikt. Het is dan ook een ideaal ingrediënt: amper calorieën, bomvol antioxidanten en vitamines. Daarbij zijn er honderden verschillende tomaten en zijn ze niet alleen rauw lekker, maar ook in salades, salsa's, soepen en sauzen. De diversiteit van de tomaat komt in het kookboek 'Tomaten' goed tot uitdrukking.
Auteur:
Jenny Linford
Jaar van uitgave:
2016
Prijs:
€ 19,95
ISBN:
9789462501027
Aantal pagina's:
160

Tomaten zijn een allemansvriend. Ze zijn lekker op elk moment van de dag en bijna in elke keuken. Het boek Tomaten bevat recepten van over de hele wereld. Van kleine hapjes tot soepen en salades en van broden en andere bakwaren tot gerechten met gevogelte, vlees en vis. Allemaal met de tomaat in de hoofdrol.

Lekker zijn bijvoorbeeld de tomatenmoes, sinaasappelsalade met zongerijpte tomaten en burrata en de tomaten-kruidenrol. Een echte traktatie zijn ook de zomerse tomatentaart en de tomatengratin met bacon. Echte klasssiekers zoals de tomatensaus en -salsa ontbreken natuurlijk ook niet. Soms met een twist. Zo vind je in het boek ook het recept voor de puttanesca, maar dan met polenta.

De tomaat

In het boek vertelt de auteur Jenny Linford het verhaal van de tomaat: van oorsprong tot nu. Ze bespreekt de verschillende variëteiten en zaden en geeft tips voor het kweken, behandelen, bewaren en laten rijpen van tomaten. Toch zijn het vooral de recepten zelf die inspireren.

Tomaten laat echt alle krachten van de tomaat zien. De foto's zijn aansprekend; je krijgt direct zin om te gaan koken en eten. De recepten zijn verrassend, maar ook goed te doen. Echt een aanrader voor elke tomatenliefhebber. En wie is dat nu niet?

Enthousiast geworden? Wij mogen al een tipje van de sluier oplichten:

 

Reactie toevoegen

11 Comments

Door Jeanet (niet gecontroleerd) op zo, 05/15/2016 - 15:50

Wat een leuk boek. Ik eet veel tomaten maar merk dat ik toch steeds weer dezelfde recepten maak. Zou het leuk vinden om weer nieuwe ideeën op te doen.

Door Joke (niet gecontroleerd) op za, 05/07/2016 - 07:14

Ik ben heel benieuwd naar dit boek,het ziet er spannend uit. Nieuwe ideeën, altijd leuk!

Door Constance (niet gecontroleerd) op vr, 05/06/2016 - 20:35

Ik zou het geweldig vinden als ik het boek zou winnen, want er zullen vast meer mogelijkheden zijn wat je met tomaten kunt maken. Ben er dan ook erg benieuwd naar

Door amy niemeyer (niet gecontroleerd) op di, 04/26/2016 - 20:43

Dagelijks in rauwkost en met komkommer op een boterham ook een tomatensoep (heerlijk) wordt zeer regelmatig gegeten.

Door Erica Muhs (niet gecontroleerd) op di, 04/26/2016 - 08:30

En het boek is een mooie aanvulling op mijn collectie boeken over gezond en verantwoord eten sinds ik als gediplomeerd voedingsdeskundige mensen adviseer.

Door Erica Muhs (niet gecontroleerd) op di, 04/26/2016 - 08:27

Wat een leuke aktie. Ben gek op tomaatjes in allerlei varianten. Doe mij maar zo'n leuk boek!

Door Lydia (niet gecontroleerd) op vr, 04/22/2016 - 08:37

Elke ochtend eet ik vier rauwe tomaatjes of 2 grote met wat olijfolie en zout bij een slaatje van peterselie, komkommer en zwarte olijven.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 04/21/2016 - 18:00

Ben dol op tomaten in allerlei vormen, rauw, gebakken, met knoflook en ui gesmoord, tomatensoep

Door Les Weeland (niet gecontroleerd) op do, 04/21/2016 - 10:47

We wonen eigenlijke tussen de kassen in het Westland waar tomaten geteeld worden dus ook wij eten dagelijks tomaten zo van de teler Dus erg benieuwd naar de kookboekje Tomaten

Door jane (niet gecontroleerd) op do, 04/21/2016 - 09:56

Wij eten letterlijk elke dag tomaat, meestal pruimtomaatjes...