maandag, 18 januari 2021

Boekrecensie: Tomaten

Recepten met tomaten in de hoofdrol

Bijna in elke keuken wordt de tomaat gebruikt. Het is dan ook een ideaal ingrediënt: amper calorieën, bomvol antioxidanten en vitamines. Daarbij zijn er honderden verschillende tomaten en zijn ze niet alleen rauw lekker, maar ook in salades, salsa's, soepen en sauzen. De diversiteit van de tomaat komt in het kookboek 'Tomaten' goed tot uitdrukking.
Auteur:
Jenny Linford
Jaar van uitgave:
2016
Prijs:
€ 19,95
ISBN:
9789462501027
Aantal pagina's:
160

Tomaten zijn een allemansvriend. Ze zijn lekker op elk moment van de dag en bijna in elke keuken. Het boek Tomaten bevat recepten van over de hele wereld. Van kleine hapjes tot soepen en salades en van broden en andere bakwaren tot gerechten met gevogelte, vlees en vis. Allemaal met de tomaat in de hoofdrol.

Lekker zijn bijvoorbeeld de tomatenmoes, sinaasappelsalade met zongerijpte tomaten en burrata en de tomaten-kruidenrol. Een echte traktatie zijn ook de zomerse tomatentaart en de tomatengratin met bacon. Echte klasssiekers zoals de tomatensaus en -salsa ontbreken natuurlijk ook niet. Soms met een twist. Zo vind je in het boek ook het recept voor de puttanesca, maar dan met polenta.

De tomaat

In het boek vertelt de auteur Jenny Linford het verhaal van de tomaat: van oorsprong tot nu. Ze bespreekt de verschillende variëteiten en zaden en geeft tips voor het kweken, behandelen, bewaren en laten rijpen van tomaten. Toch zijn het vooral de recepten zelf die inspireren.

Tomaten laat echt alle krachten van de tomaat zien. De foto's zijn aansprekend; je krijgt direct zin om te gaan koken en eten. De recepten zijn verrassend, maar ook goed te doen. Echt een aanrader voor elke tomatenliefhebber. En wie is dat nu niet?

Enthousiast geworden? Wij mogen al een tipje van de sluier oplichten:

 

Trefwoorden: