maandag, 28 september 2020

Tunesische eieren in tomatensaus

Dit klassieke Noord-Afrikaanse gerecht is heerlijk als brunch. Geef er lekker brood bij om de pittige tomatensaus mee op te deppen.

Ingrediënten

  • 450 g rijpe tomaten
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 1 rode paprika, in repen
  • 1 teen knoflook, gepeld en gehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 0,5 tl harissa
  • 1 tl bruine suiker
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 4 eieren
  • gehakte verse koriander, als garnering

Bereiding

Snijd de tomaten in grove stukken en vang daarbij het sap op.

Verhit de olie in een grote koekenpan met dikke bodem op matig vuur. Voeg de ui, paprika en knoflook toe en roer 5 minuten, tot ze zacht zijn.

Meng het komijnpoeder met 1 eetlepel water in een kleine kom tot een papje.

Voeg de harissa en komijnpasta toe aan de pan en roer even. Doe de tomaten en bruine suiker erdoor, voeg zout en peper naar smaak toe en meng alles goed. Breng het mengsel aan de kook. Draai het vuur laag, dek de pan af en laat het geheel 5 minuten pruttelen.

Laat het mengsel vervolgens onafgedekt nog 10 minuten zachtjes koken, onder af en toe roeren, tot het ingekookt en dik is.

Breek de eieren, een stuk uit elkaar, in het tomatenmengsel. Dek de pan af en laat het geheel nog 10 minuten pruttelen, tot de eieren gestold zijn.

Bestrooi het gerecht met koriander en serveer meteen.

Dit recept is afkomstig uit het boek 'Tomaten'.

Aantal personen

4
Trefwoorden: