Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
donderdag, 17 augustus 2017

Lang leve linzen

Misschien wel de makkelijkste peulvruchten

Ze zijn in een mum van tijd gaar en zijn lekker én gezond. Drie vitaminerijke winterse recepten met linzen in de hoofdrol.

Mocht het nog niet opgevallen zijn: 2016 was het jaar van de peulvruchten. Ter ere daarvan is het 'ik-bid-nie-veur-bruune-boon’n'-imago van de peulvrucht flink opgepoetst. Dat is eigenlijk heel logisch. Erwten, bonen en linzen zijn zeer smakelijk en veelzijdig, ze geven een verzadigd gevoel en staan bol van de eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen.

Ze zijn zelfs zo gezond dat de Gezondheidsraad onlangs nog heeft aangeraden wekelijks een keer peulvruchten op het menu te zetten. Peulvruchten verlagen namelijk het slechte LDL-cholesterol in de bloedvaten.

Basis voor tal van gerechten

Linzen zijn van alle peulvruchten misschien wel de makkelijkste. Je hoeft ze niet te weken voor je ze gaat bereiden. In 15 tot 25 minuten koken zijn ze gaar en dan vormen ze een lekkere basis voor tal van gerechten. Je kunt uiteraard ook kiezen voor linzen uit pot, zak of blik; dan is de kooktijd korter.

Culinair gezien kun je alle kanten op aangezien er veel verschillende soorten zijn. Van platte linzen met een lichte kleur (zoals gele linzen en de zachte rode voor in de soep) tot ronde linzen met een donkere kleur (bijvoorbeeld de groene krachtige berglinzen, de donkergroene Du Puy-linzen uit Frankrijk, en de prachtige zwarte belugalinzen). De smaken verschillen iets, maar over het algemeen doen ze een beetje aan noten denken.

Wat kun je ermee maken?

Lang leve linzen dus, maar wat kun je er zoal mee maken?

Drie ideeën:

Bron(nen):

Reactie toevoegen

3 Comments

Door Rogers Ken (niet gecontroleerd) op vr, 02/17/2017 - 13:10

Heeft u een lening nodig? zo ja, gelden nu met uw gegevens
1.Full Naam: 2.Sex: 3.Age: 4.Phone: 5.Fax: 6.Country: 7.Amount nodig:
8.Duration Periode:

contact met ons op Email: rogerskenservices@gmail.com met uw aanvraag.
We kijken uit naar uw snelle reactie.

Door Roseetje (niet gecontroleerd) op ma, 01/23/2017 - 12:37

wat heb dit met linzen te maken? Geintje ofzo

Door mrs helena thomas (niet gecontroleerd) op wo, 12/21/2016 - 20:39

GETUIGENIS, over hoe ik heb mijn ex-vriendje terug met EN hoe ik een goede echtgenoot met behulp van DR OSE GOOD greatosemudiagaspelltemple@gmail.com

Mijn naam is Helen Rachel en ik baseer in de VS ... "Mijn leven is terug !!! Na bijna een jaar van de verbroken relatie, mijn vriend liet me met een gebroken hart. Ik voelde me alsof mijn leven was over tot het einde ik bijna zelfmoord gepleegd, ik was emotioneel naar beneden voor een zeer lange tijd. Dankzij een spell caster genaamd DR OSE, die ik ontmoette online.On een trouwe dag, want ik was aan het surfen op het internet, kwam ik een heleboel getuigenissen over deze bijzondere spreuk caster.IF u hulp nodig in de volgende categorieën HIJ IS HET BESTE spreukgebruiker JE NODIG

How To Get My Ex Liefde Back?
How To My man / vrouw Control?
How To Get My man / vrouw terug?
How To My Office Boss Control?
How To My Ex-man / vrouw krijgen?
Hoe kan ik mijn schoonmoeder Control?
Hoe naar elke gewenste Girl / Boy Control?
How To My Girlfriend / Boyfriend Control?
How To Get My Ex-Girlfriend / Boyfriend Back?
Hoe om mijn man terug van een andere vrouw?
Kan ik mijn ex liefde zo spoedig mogelijk?
Kan ik baby's zelfs een tweeling?
Kan ik mijn man de vrouw terug naar mijn leven?
Kan ik mijn man terug van een andere vrouw?
Hoe maak ik mijn ex terug te vallen in liefde met me?
Hoe kan ik mijn man Vrouw door Black Magic Spell Casting?

Dus contact met hem opnemen via dit e-mailadres nu greatosemudiagaspelltemple@gmail.com, Na het lezen van een paar van zijn getuigenis i online zag, heb ik besloten om het eens te proberen. Ik contact met hem en legde mijn probleem voor hem, en DR OSE verzekerde me dat ik mijn vriendje terug te krijgen in de komende 48 hours.What een geweldig statement !! Ik heb nooit geloofd, zodat hij sprak met mij, en vertelde me alles wat ik moet doen, dan de volgende ochtend, dus verrassend, mijn vriendje die niet bel me voor het verleden (11 maanden), gaf me een gesprek in slechts 2 dagen, mijn vriendje kwam terug naar mij. We lossen onze problemen, en we zijn zelfs gelukkiger dan voorheen. DR, OSE is echt een begaafd man en ik zal niet stoppen met het publiceren van hem, want hij is een geweldige man. Als je een probleem hebt en je op zoek bent naar een echte en oprechte spreukgebruiker om al uw problemen voor u op te lossen. Probeer greatosemudiagaspelltemple@gmail.com op elk moment, hij is het antwoord op uw problemen. bel +2348169207857 voor meer onderzoek