Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
donderdag, 24 augustus 2017

'Nederlanders eten te weinig fruit'

BREDA - Nederlanders kiezen steeds bewuster voor fruit, maar toch blijkt 77 procent van de Nederlanders er nog steeds niet in te slagen 2 stuks fruit per dag te eten.

Dat blijkt uit een onderzoek van Peil.nl naar de beleving van fruit onder Nederlanders, dat werd uitgevoerd in opdracht van Hero Fruit2day. 

63 procent van de Nederlanders eet vooral fruit omdat het goed voor ze is en onmisbare voedingsstoffen bevat. Dit is een stijging ten opzichte van 2005, toen 42 procent van de Nederlanders in een vergelijkbaar onderzoek deze reden aangaf.

Van de ondervraagden geeft 65 procent aan fruit te eten omdat ze het lekker vinden. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2005. De onderzoekers concluderen hieruit dat Nederlanders de afgelopen vijf jaar bewuster geworden zijn van de positieve werking van fruit.

 

Bron(nen):