woensdag, 17 augustus 2022

Net getest: Pepper Scoop

Paprika-ontpitter

Omdat sommige mensen paprika's schoonmaken een lastig klusje vinden, bedacht een paprikateler de 'Pepper Scoop'. Met deze lepel zou je snel en gemakkelijk paprika's ontdoen van hun zaadjes en zaadlijsten. Wij mochten er een testen.

De Pepper Scoop is een grote, rode lepel van plastic. Het ene uiteinde doet een beetje aan een ijsschep denken, maar dan met scherpe kartelranden. Aan de andere kant van de steel zit een gedeelte waarmee je achtergebleven stukjes zaadlijst weg kunt schrapen.

Hoe werkt het?

Het idee is dat je het scherpe, gekartelde gedeelte van de scoop naast het steeltje van de paprika in het vruchtvlees steekt. Met een ronddraaiende beweging maak je de zaadlijsten los van het vruchtvlees.

De lepel is wat botter dan een goed scherp mes en ik bleek ook nog een 'taaie' paprika in huis te hebben, dus het kostte even wat moeite om de scoop in de paprika te steken. Maar met wat wrikken, kwam inderdaad in één keer het hele gedeelte met de zaden eruit. Handig!

De zaadlijsten die helemaal onderin de paprika zaten, haal je er makkelijk uit met behulp van het andere uiteinde van de lepel. Het lijkt mij vooral een praktisch keukenhulpje als je gevulde paprika's wilt maken. Met de Pepper Scoop maak je de groente namelijk eenvoudig schoon zonder deze door te hoeven snijden.

Nog niet te koop

Helaas is de Pepper Scoop nog nergens te koop. Wij mochten alvast een exemplaar testen dat opgestuurd werd door Tijd voor Paprika. Mogelijk worden de Pepper Scoops in de toekomst gratis verspreid, bijvoorbeeld bij aankoop van een tijdschrift of een 'stoplicht' met drie paprika's. Of komen ze in het schap van winkels met huishoudelijke producten te liggen. Nog even geduld dus!

Trefwoorden: