Zelf harissa maken

Getty Images

Harissa is een pittige, Noord-Afrikaanse, rode saus en kan in vele recepten gebruikt worden. In dit recept zie je hoe je gemakkelijk zelf harissa kunt maken.

Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 4 puntpaprika’s
  • 15 cherrytomaten
  • 1 teen knoflook
  • ¼ theelepel komijnpoeder
  • ¼ theelepel koriander
  • ½ theelepel zout
  • 8 theelepels chilivlokken
  • ½ theelepel pul biber
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Verhit de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de paprika’s en cherrytomaten in hun geheel op de bakplaat en bak ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s. Doe de geroosterde paprika’s en tomaten samen met de overige ingrediënten in een keukenmachine. Pureer tot je een gladde saus hebt.

Dit recept is afkomstig uit Energy & Vegan van Alexander Gershberg.

Auteur