Net getest: SPIbelt

Ik ga hardlopen en neem mee...

Getty Images

Sleutels, telefoon, geld. Voor veel buitensporters - en zeker hardlopers - vormen deze spullen een grote frustratie. Want waar laat je ze? En nog belangrijker: hoe heb je er geen last van? De SPIbelt belooft de oplossing te zijn: ruimte zat, comfortabel en rammelt niet. Klinkt goed. Daarom testte ik deze heupriem.

De SPIbelt is een heupriem met een elastisch tasje waar verbazingwekkend veel in past. Althans, dat is wat het belooft. Smartphone, sleutels, geld, bankpas, sportvoeding en zelfs hulpmiddelen als een astma-inhalator of epipen: het kan er allemaal in. De meest aantrekkelijke belofte is daarbij dat het niet rammelt als je beweegt en erg comfortabel zit. Ik ben heel benieuwd.

Testen
Of de SPIbelt de beloftes waar maakt, kan ik maar op een manier uitvinden en dus trek ik mijn hardloopschoenen aan. Ik begin voorzichtig: mijn sleutelbos. Normaal gesproken haal ik mijn voordeursleutel van de bos en stop ik deze in mijn kontzak, maar nu neem ik de hele bos mee in de belt. Ik klik de band om mijn heupen, begin te lopen en hoor niets. Geen gerammel. En daarbij schudden de sleutels ook niet mee tijdens het lopen: ze zitten dicht op mijn heupen. En blijven daar ook zitten, want gelukkig kruipt de band ook niet omhoog.

Een tweede test dan: smartphone en sleutelbos. Zoals geadviseerd op de website, plaats ik mijn telefoon (plat en groot) als eerst in de band, zodat deze tegen mijn lichaam aan zit. Ook stel ik de riem iets strakker af (hoe zwaarder de spullen, des te strakker de riem). Weer gaat het lopen heerlijk en heb ik geen last van rammelende of schuddende spullen.

Tot slot probeer ik de band zo vol mogelijk te proppen: smartphone, sleutelbos, handschoenen, twee lampjes en een pakje dextro. Er past inderdaad verbazingwekkend veel in het op het oog zo kleine heuptasje. Het lopen wordt met zoveel spullen wel een klein beetje minder comfortabel. Misschien verwacht ik ook te veel...

Praktisch
De riem is verkrijgbaar in één maat die past bij een heupomvang van 60 tot 100 centimeter. De lengte van het zakje aan de belt is 16 centimeter. Verstellen van de band gaat gemakkelijk. Het standaardmodel is niet waterdicht, maar er bestaat een waterafstotende variant. Je kunt de SPIbelt op de hand wassen in een lauwwarm sopje. 

Voor een sporter is de SPIbelt echt een uitkomst. Daarbij denk ik dat de heupriem ook erg handig is op reis, zodat je belangrijke spullen dichtbij je kunt houden.

Getty Images
Meer informatie over de SPIbelt en verkoopadressen vind je op spibelt.nl. De heupriem is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het standaardmodel kost € 19,95.

 

Auteur 
  • Annemieke Hoogland