Win 2x een FlipBelt

Zo neem je tijdens het hardlopen je halve huisraad mee

Getty Images

Ik ga hardlopen en ik neem mee: telefoon, pinpas, gelletje, water, kauwgom, sleutels... maar waar laat je het allemaal? Een FlipBelt zou dé oplossing zijn. Wij testten deze elastische opbergband én mogen er twee weggeven.

Of je nu van fietsen, hardlopen of een andere (buiten)sport houdt, meestal moet je nu eenmaal wat spullen meenemen. Met een gewone heuptas of rugzak kun je je niet vrij bewegen. Bovendien schudden je telefoon en sleutels dan alle kanten op. Gelukkig zijn er steeds meer oplossingen verkrijgbaar voor dit probleem, zoals de FlipBelt.

Elastische buis

Een FlipBelt is een soort buisvormige riem van elastisch lycra. De belt loopt helemaal rond, aan één stuk. Je doet hem dus om over je hoofd of door erin te stappen. Het is belangrijk dat je de juiste maat hebt. De riem hoeft niet zo strak te zitten dat geen lucht meer krijgt, maar moet wel nauw aansluiten zodat hij niet gaan schuiven of schudden. Op de website van FlipBelt vind je een maattabel waarmee je makkelijk de juiste maat uitvogelt.

Zit de riem eenmaal op zijn plek, dan kun je er vanalles in verstoppen. Zelfs een flesje water kan erin (FlipBelt verkoopt flesjes die perfect passen) of plus-formaat smartphone. Het grootste gevaar is misschien dat je je halve huisraad zult willen meenemen... Je kunt de belt dragen met de openingen aan de buitenzijde, als je bijvoorbeeld onderweg graag foto's maakt en snel je telefoon wilt kunnen pakken. Maar je kunt hem ook omdraaien, zodat niemand bij je spullen kan.

De test

Getty Images
Eenmaal volgeladen, is het tijd voor een testloopje. Gewapend met mijn telefoon, sleutels, OV-chipkaart en het speciale FlipBelt-flesje gevuld met water ga ik op pad. Het is even schuiven met de inhoud, tot deze goed verdeeld is over de voor- en achterkant van mijn lichaam. Maar dan zit het ook prettig op zijn plek, zonder schudden of omhoog te kruipen. De belt voelt lekker licht en geeft je voldoende bewegingsvrijheid. Hij lijkt me ook ideaal voor een marathon, als ik een boel gelletjes wil meeslepen. Dankzij het stevige materiaal denk ik dat ik nog jaren plezier zal hebben van deze fijne belt.

Neem jij ook graag (iets) te veel mee als je gaat sporten? We mogen twee FlipBelts verloten. Vul hieronder voor vrijdag 26 januari 2018 je gegevens in om kans te maken.

Een FlipBelt koop je voor 30-60 euro (afhankelijk van het model en welke accesoires je erbij wilt) op hun website of bij de hardloopspeciaalzaak. Wij mochten er gratis eentje uitproberen.