Kan een trilplaat helpen bij slechte doorbloeding?

Huisarts Rutger Verhoeff beantwoordt lezersvragen

Vrouw achter laptop
Getty Images

Huisarts Rutger Verhoeff geeft antwoord op lezersvragen. Deze keer: kan een trilplaat helpen bij slechte doorbloeding?

Ik ben een vrouw van 72 met slechte doorbloeding van mijn voeten en onderbenen. Lopen en wandelen zijn hierdoor geen pretje meer. Zou zo’n trilplaat waar je je voeten op zet mij kunnen helpen?

Nee, een trilplaat of apparaat wordt niet aanbevolen bij slechte doorbloeding van de benen en kan zelfs gevaarlijk zijn, denk aan het oplopen van spierblessures. Looptraining via de fysiotherapeut wordt wel aanbevolen, net als stoppen met roken en gezond eten. Als het goed is, slikt u al een bloedverdunner. Bij een te hoog cholesterol en een te hoge bloeddruk zijn regelmatig cholesterol- en bloeddrukverlagers nodig.

Ook een vraag?

Heb je ook een vraag aan huisarts Rutger Verhoeff? Klik dan hier. o.v.v. 'Hallo dokter!'. Vermeld altijd je leeftijd en of je een man of een vrouw bent.

Rutger Verhoeff (1979) studeerde huisartsgeneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Naast het uitoefenen van zijn vak werkte hij mee aan radio- en tv-programma’s, hij schreef de boeken Laat je niet verpesten, Kusje erop en (samen met chef-kok Ramon Beuk) Lekker beter. Verder schrijft hij columns en vlogt.

Deze vraag stond eerder in +Gezond december 2022. Abonnee worden van het blad? Dat doe je in een handomdraai!

 

Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Plus Gezond