Medicijnen samen met Echinaforce?

Apotheker Sonja Keizers geeft antwoord

Vrouw met pot medicijnen
Getty Images

Apotheker Sonja Keizers geeft antwoord op vragen over medicijnen. Deze keer: ik slik de bloedverdunner Xarelto. Mag dit samen met Echinaforce, die ik gebruik voor mijn weerstand?

Ik slik de bloedverdunner Xarelto. Mag dit samen met Echinaforce, die ik gebruik voor mijn weerstand?

Ook bij zelfzorgmiddelen, dieje zonder recept koopt, moet je opletten of ze wel samengaan met andere medicijnen. Echinaforce is een kruidenproduct op basis van echinacea purpurea (rode zonnehoed). De wisselwerkingen die we kennen van rode zonnehoed zijn klein en hebben meestal geen gevolgen voor de gezondheid. Er zijn maar een paar medicijnen (zoals verapamil, ciclosporine en tacrolimus) waarmee je het beter niet kunt combineren. Ook goed om te weten: Echinaforce in druppelvorm bevat 65% alcohol. Bij de aanbevolen dosering van 20-25 druppels niet al te veel, maar toch iets om rekening mee te houden.

Apotheker Sonja Keizers
Hadewych Veys

Sonja Keizers is apotheker en voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Vrouwelijke apothekers. Voor PlusOnline en Gezondheidsnet beantwoordt ze lezersvragen over medicijnen. Stuur ook uw medicijnvraag in. Dat kan hier.

Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine