Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zondag, 28 mei 2017

'Perziken en nectarines goed voor hart'

BAARN - Perziken, pruimen en nectarines bevatten bioactieve ingrediënten die mogelijk diabetes en hart- en vaatziekten kunnen voorkomen. Dat stellen onderzoekers van Texas AgriLife Research.

De resultaten van het onderzoek zullen worden gepresenteerd op de American Chemical Society in augustus. Volgens de onderzoekers kunnen de ingrediënten uit steenvruchten een wapen vormen tegen het metabool syndroom. "Hierbij kunnen ontstekingen en overgewicht leiden tot allerlei gezondheidsproblemen", aldus onderzoeker Luis Cisneros-Zevallos.

"Het fruit bevat ingrediënten met anti-overgewicht, anti-ontsteking en anti-diabetes eigenschappen. Daarnaast lijkt het de vorming van het slechte LDL-cholesterol te verminderen, waardoor het risico op hart- en vaatziekten lager wordt." Cisneros-Zevallos vertelt daarbij dat juist de mix van voedingsstoffen inwerkt op de verschillende aspecten van het metabool syndroom. "Dat maakt de steenvruchten zo uniek."

Bron(nen):