Henriëtte Schoones

Seksuoloog/relatietherapeut

Getty Images

Iedereen heeft weleens in zijn of haar relatie te maken met conflicten en spanningen. Problemen horen bij een langdurige relatie, weet seksuologe en relatiedeskundige Henriëtte Schoones. Tot op zekere hoogte hoort dat ook bij een gezonde relatie omdat partners nu eenmaal verschillend zijn.

Wil jij een vraag stellen aan Henriëtte? Stuur dan een mailtje! Als jouw vraag ook voor anderen interessant is, zal Henriëtte deze beantwoorden en publiceren we deze op de site. Wil je persoonlijk contact met Henriette Schoones seksuoloog en relatietherapeut, klik dan op de link onderaan.

Henriëtte Schoones is gespecialiseerd in seksuele en relatieproblemen. Ze heeft een eigen praktijk voor seksuologie en relatietherapie in Tiel en werkt als seksuoloog in Ziekenhuis Rivierenland in samenwerking met de gynaecologen. Ze geeft antwoord op allerhande vragen die ontstaan binnen een relatie.

Henriëtte: "Als er in een relatie afstand ervaren wordt, heeft dat in de meeste gevallen ook invloed op de intimiteit- en de seksualiteitsbeleving. Bij veel stellen is de seksuele relatie tot bijna het nulpunt gedaald wanneer er sprake is van ontevredenheid over de relatie. De combinatie van seksuologie met relatietherapie kan daarom een toegevoegde waarde hebben.

Veel mensen vinden het niet makkelijk over seks te praten, laat staan hulp te vragen bij problemen. De meest voorkomende seksuele problemen in mijn praktijk zijn: Geen zin in seks, verschil in seksuele behoefte,vaginisme, erectiestoornis, pijn bij het vrijen, voortijdige zaadlozing en seksverslaving. De oorzaken van seksuele problemen kunnen zowel op het lichamelijke, psychische of het relationele vlak liggen. Vaak is het een combinatie van factoren. Op relationeel gebied ben ik vooral gespecialiseerd in relaties waarbij buitenechtelijke relaties en vreemdgaan een rol spelen en waarbij het vertrouwen tussen partners is verdwenen. Seksuele- en relatieproblemen zijn in de meeste gevallen goed op te lossen. Mijn ervaring is dat de meeste mensen blij zijn de stap naar de seksuoloog/relatietherapeut genomen te hebben."

Praktijk / kliniek

Henriëtte is aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen: de Nederlandse Vereniging Voor Seksuologie, het Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen, de Vereniging van Integraal Therapeuten en de Wetenschappelijke Vereniging Seksuele Disfuncties.

Henriëtte runt een praktijk in Tiel voor seksuologie en relatietherapie Midden Nederland. Meer informatie: www.sexuologen.com/seksuologie of www.sexuologen.com/relatieproblematiek.

Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.