zondag, 13 juni 2021

Boekrecensie: Minder focus, meer effect

Voor meer creativiteit, succes en plezier in je leven

Focussen is de norm. Hoe vaak krijg je niet te horen dat je je op een ding moet richten, niet moet laten afleiden etc. Maar door alleen te focussen raken de echt belangrijke dingen op de achtergrond, stelt Srini Pillay, schrijver van het boek Minder focus, meer effect. Dit boek biedt een verrassende uitweg: ontfocus! Na het lezen van dit boek hoef je je nooit meer schuldig te voelen als je zit te dagdromen, maar wat aanrommelt en lekker impulsief bent.

'Minder focus, meer effect' is het tegengeluid over focus en discipline. Focus is de norm. Maar door alleen te focussen raken de echt belangrijke dingen op de achtergrond. Beslissingen nemen wordt moeilijk, je vervreemdt van jezelf en anderen, en emotionele uitputting ligt op de loer.

Dit boek biedt een uitweg: laat je gedachten regelmatig de vrije loop, dagdroom, rommel wat aan en laat de boel eens de boel. Dan ontstaat er ruimte voor creatieve ideeën, minder stress en meer oog voor anderen. En dat wil toch iedereen!?

Een heerlijk boek waarmee je meteen aan de slag kan: minder focussen, meer creativiteit én meer energie en plezier. Het geeft je ruimte en rust in je hoofd.

Srini Pillay is neurowetenschapper, therapeut en psychiater. Hij is verbonden aan de Harvard Medical School en de Harvard Business School. Met zijn onderneming NeuroBusiness Group helpt hij mensen om te ontfocussen.