donderdag, 7 juli 2022

Explosie aan hooikoortsklachten verwacht

Slecht nieuws voor mensen met hooikoortsklachten. De komende week verwachten hooikoortsdeskundigen een explosie van pollen en daardoor een toename van het aantal hooikoortsklachten.

De komende dagen stijgt de temperatuur en zal er een 'pollenbom' tot ontploffing komen. Daarvoor waarschuwt allergoloog Oek Phaff in het Algemeen Dagblad. Zodra de temperatuur boven de 8 graden komt, gaan de berken bloeien. "Dat is een ramp voor hooikoortspatiƫnten", aldus Phaff. Juist berkenpollen veroorzaken veel klachten bij patiƫnten met hooikoorts.

Geel stof
Ook hooikoortsdeskundige Letty de Weger van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) verwacht dat veel mensen last krijgen van hooikoortsklachten. "De natuur zal de achterstand in gaan halen, veel planten en bomen komen op hetzelfde moment tot bloei. Dat zal leiden tot veel geel stof en dus klachten", aldus De Weger.

Na de piek van de berkenpollen vanaf half april volgen de grassen. Die bloeien vanaf mei de hele zomer lang. "Maar gelukkig hebben niet alle hooikoortspatiƫnten een allergie voor alle verschillende pollen", stelt De Weger.

Trefwoorden:
Bron(nen):