Ik heb wratten tussen mijn borsten, kan ik die laten verwijderen?

Huisarts Rutger Verhoeff beantwoordt lezersvragen

Vrouw
Getty Images

Huisarts Rutger Verhoeff geeft antwoord op lezersvragen. Deze keer: ik heb wratten tussen mijn borsten, kan ik die laten verwijderen?

Ik heb wratten tussen mijn borsten, kan ik die laten verwijderen?

U bedoelt vast ouderdomswratten (verruca seborroica) of steelwratjes (fibromen). Beide zijn onschuldig. Ouderdomswratten zijn ruw, geel of bruin van kleur en kunnen snel afbrokkelen. De oorzaak is onbekend. Er zijn veel behandelingen mogelijk: afschrapen, bevriezen, wegbranden of wegsnijden. Steelwratjes zijn een soort huiduitstulpingen in de vorm van een steeltje. Ook hiervan is de oorzaak onbekend, maar ze zijn makkelijk te verwijderen. Naast alle bovenstaande behandelmethodes kunnen ze ook worden weggeknipt.

Ook een vraag?

Heb je ook een vraag aan huisarts Rutger Verhoeff? Klik dan hier. o.v.v. 'Hallo dokter!'. Vermeld altijd je leeftijd en of je een man of een vrouw bent.

Rutger Verhoeff (1979) studeerde huisartsgeneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Naast het uitoefenen van zijn vak werkte hij mee aan radio- en tv-programma’s, hij schreef de boeken Laat je niet verpesten, Kusje erop en (samen met chef-kok Ramon Beuk) Lekker beter. Verder schrijft hij columns en vlogt.

Deze vraag stond eerder in +Gezond december 2022. Abonnee worden van het blad? Dat doe je in een handomdraai!

Auteur 
Bron 
  • Plus Gezond