Tips tegen droge benen

Scrubben, scheren en smeren

Getty Images

Droge onderbenen is een probleem van alle seizoenen. In de zomer wanneer je dat leuke korte rokje aan wilt en in de winter wanneer alles droog en schraal is. Herkenbaar? Tijd om te scrubben, scheren en smeren.

Om de benen mooi en glad te krijgen, kun je het beste beginnen met een stevige scrub. Kies voor een scrubzout of scrubsuiker die gemengd is met olie. Dat voorkomt dat de huid extra uitdroogt.

Scheren, harsen of epileren

Zijn alle dode huidcellen door het scrubben weg? Scheer, hars of epileer dan de haren van je benen. Doe dit niet als je nog van plan bent die dag de zon in te gaan, want dat ziet er meestal niet zo mooi uit.

Nadat het scrubben en scheren is het een kwestie van smeren, smeren en nog eens smeren. Smeer de benen niet alleen 's ochtends in, maar ook 's avonds voordat je gaat slapen. 's Nachts herstelt je huid namelijk extra snel. Ga je de zon in? Smeer er dan zonnebrandcrème op.

Masker

Heb je hierna nog steeds last van droge benen? Dan zou je een masker, bijvoorbeeld een moddermasker, op je benen kunnen doen. Het handigst is om dit in bad te doen. Je kunt dan je benen op de rand leggen en het er direct afwassen als je klaar bent. Als je geen bad hebt en op bed gaat liggen, leg dan een handdoek op je bed om vlekken te voorkomen. Laat het masker goed intrekken en het zal je huid een echte oppepper geven.

Als je benen er helemaal goed uit zien, is het een kwestie van onderhouden. Gebruik dagelijks een milde douchegel Laat het smeren - dagelijks minimaal één keer- een ritueel worden en je benen zullen er mooi en verzorgd uit zien. Vergeet voor het totale plaatje ook je voeten niet te verzorgen.

Auteur