zondag, 23 februari 2020

Kwartier lopen halveert chocoladeconsumptie

BAARN - Grijp bij je volgende middagdip niet naar de chocola, maar ga even wandelen. Een kwartier bewegen kan de hoeveelheid chocola die werknemers eten halveren, zelfs in stressvolle situaties. Dit blijkt uit onderzoek van de University of Exeter.

De onderzoekers gaven 78 chocoladeliefhebbers een serie van werk- en beweegopdrachten. Degenen die even bewogen voor het werk aten gemiddeld 15 gram chocola. De deelnemers die meteen aan het werk gingen, aten gemiddel 28 gram chocola.

Gewichtstoename
"Snacken kan een gedachteloze gewoonte worden en tot gewichtstoename leiden. We denken dat calorierijke snacks een energieboost geven of helpen tegen stress of verveling. Mensen vinden het lastig om hun dagelijkse tussendoortjes op te geven, maar dit onderzoek laat zien dat ze hun calorieiname kunnen halveren door een korte wandeling te maken.", licht Adrian Taylor toe.

Voordelen bewegen
Uit eerder onderzoek bleek al dat beweging het snakken naar voedsel kan  afremmen. Deze studie is de eerste die laat zien dat beweging ook consumptie vermindert. Bewegen heeft een positief effect op je energieniveau en humeur en kan ook helpen tegen verslavingen en ziektes, zoals depressie.

Bron(nen):