Menstruatiepijn: yoga helpt

Verlicht pijn en krampen

Getty Images

Voor veel vrouwen is het een maandelijke beproeving: de menstruatie. Deze gaat vaak gepaard met allerlei klachten variëren van pijn en ongemakken tot prikkelbaarheid, gevoeligheid en agressie. Deze yoga-oefeningen helpen je door die vervelende dagen heen.

Yoga-oefeningen met een gunstig effect op je menstruatieklachten.

De kindhouding met twist

Ga rustig op handen en knieën zitten. Ontspan je heupen en ga op je hielen zitten. Laat je voorhoofd op de grond rusten en strek je armen voor je uit. Steek je linkerarm onder je rechterarm door, zodat je linkerschouder en de linkerkant van je gezicht op de grond rusten. Blijf vijf lange, diepe ademhalingen zo liggen doe daarna je andere kant.

 

Getty Images

Zittende voorovergebogen houding met gestrekte benen

Rol een deken op en ga op de grond zitten met je benen gestrekt. Leg de deken over je bovenbenen, tegen je onderbuik aan, en buig je bovenlichaam er rustig overheen. Blijf tien lange, diepe ademhalingen zo zitten.

 

Getty Images

Zitten met gespreide benen

Ga rechtop zitten en spreid je benen zo ver dat je een lichte rekking voelt, maar niet zo ver dat het onprettig voelt. Loop met je handen naar voren en maak je bovenlichaam lang. Blijf tien lange, diepe ademhalingen zo zitten en maak de uitademingen iets langer dan de inademingen, om spanningen beter los te kunnen laten.

Deze oefeningen zijn afkomstig uit het boek Yoga helpt van Tara Stiles.

Auteur