maandag, 8 augustus 2022

10 leuke boeken voor bakfanaten

Cadeaus voor in de zak of onder de boom

De bakliefhebber kan zijn lol op momenteel. Er zijn echt ontzettend veel mooie en leuke boeken te verkrijgen. Een aantal van deze mogen echt niet op je lijstje ontbreken voor de Sint of Kerst. Dit zijn onze favorieten:

Home Baked

De kookboeken van Yvette van Boven zijn altijd een klein feestje. Zo ook Home Baked. Met tekening van Yvette en foto's van haar man Oof Verschuren is het boek een plaatje. Je zou bijna de heerlijke recepten vergeten. Zowel klassiekers als nieuwe vondsten.

Het Nederlands Bakboek

Auteur Gaitri Pagrach-Chandra verbaasde zich in Nederland over het feit dat de meeste mensen hun lekkers bij de bakker kopen. Terwijl onze cultuur ontzettend veel regionale baktradities kent. In dit historische receptenboek vind je recepten voor bijvoorbeeld de oliebol, bolus of Duivekater.

Heel Holland Bakt

Het is al twee seizoenen een hit op de televisie: Heel Holland Bakt. Een boek kan dan natuurlijk niet uitblijven. In dit bakboek voor thuisbakkers vind je eenvoudige recepten tot aan technische uitdagingen en spektakelstukken. Van cake en koekjes, tot hartig, brood, en de heerlijkste taarten

Gezond bakken

Het klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn, maar volgens voedingscoach en schrijfster Amber Albarda kan het: afvallen met taarten en koekjes. In haar nieuwste boek Gezond bakken kun je er alles over lezen en de heerlijkste recepten vinden.

Meesterlijk brood

Brood bakken kun je leren! Gelukkig is Robèrt van Beckhoven (bekend van Heel Holland Bakt) een meester in het uitleggen. Meesterlijk brood start bij het begin en bouwt de vijftig recepten in moeilijkheid en variatie op. Van wit bolletjes tot desembroden en brioches.

Patisserie!

Patisserie! is een ultieme handboek; met meer dan 200 recepten, geïllustreerd met stap-voor-stap-foto's op bijna 800 pagina's. Christophe Felder is niet alleen een meester banketbakker maar legt ook heel goed uit. Dat maakt dit boek geschikt voor iedereen met interesse voor patisserie.

Bakken met Paul Hollywood

In dit fijne boek van Paul Hollywood - jurylid van The Great British Bake Off - vind je internationale recepten: van Europese strudel en croissants tot Indiase chapati's en Midden-Oosterse manakish. De technieken worden uitvoerig uitgelegd, je leert dus ieder onderdeel van het bakproces.

Rutger bakt feestelijk

Echt een aanrader voor de feestdagen. Van broden voor de bij brunch en ambachtelijke koekjes voor bij de koffie tot spectaculaire taarten om het feestdiner mee af te sluiten. Luxe parfaits, macarons, gelukskoekjes voor een grand dessert en natuurlijk de bekende klassiekers voor bij de bubbels.

Natuurlijk lekker bakken

Natuurlijk lekker bakken staat bomvol met de meest populaire recepten van koekjes, taart en gebak. Alle recepten zijn vrij van E-nummers, kunstmatige toevoegingen, koemelk, vlees en vis, soja, geraffineerde suikers, transvetzuren, gluten en zout. Zo puur en biologisch mogelijk bakken dus.

Rudolph's Bakery

Het 24Kitchen-programma Rudolph's Bakery was het eerste Nederlandse tv-programma waarin bakken - zowel zoet als hartig - centraal staat. Alle bakrecepten van Rudolph van Veen zijn nu gebundeld in een prachtig en sfeervol boek waar de liefde voor het bakken vanaf druipt!

 

Trefwoorden: