woensdag, 21 oktober 2020

Haverpap met peer, bramen & cacao nibs

Huisarts Tamara de Weijer heeft een nieuw boek: Eet beter voor je maag en darmen. Van een opgeblazen gevoel en buikpijn tot brandend maagzuur: 3,7 miljoen Nederlanders hebben chronische maag- en darmklachten. In dit boek leert huisarts Tamara de Weijer je hoe je door middel van gezonde voeding en haar heldere 10-wekenplan eindelijk een rustige buik kunt krijgen. Dit is een van de heerlijke recepten die in het boek staan!

Ingrediënten

  • ½ el extra vierge kokosolie
  • 5 el havervlokken
  • Snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels kokosyoghurt
  • 3 eetlepels amandelmelk
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 peer
  • Handje bramen
  • 1 theelepel rauwe cacao nibs

Bereiding

1. Smelt de kokosolie in een steelpannetje op laag vuur. Voeg de havervlokken, het zout en een ¾ theelepel kaneel toe en rooster het geheel ongeveer 3 minuten; roer af en toe.
2. Vervolgens voeg je de kokosyoghurt, amandelmelk en het lijnzaad toe aan het pannetje en laat je het nog ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Hou je van iets minder dikke pap, voeg dan naar smaak meer amandelmelk toe.
3. Was ondertussen de peer en snij hem in stukjes.
4. Haal het steelpannetje van het vuur en doe de haverpap in een kommetje of diep bord. Garneer met de bramen, stukjes peer, een snufje kaneel en cacao nibs.

Met een peer wordt de aanbevolen 200 gram fruit per dag een eitje! Een peer weegt zo’n 225 gram met schil, een peer zonder schil 180 gram.

Aantal personen

1

Bereidingsduur

10 minuten