Frittata Foe Yong

Getty Images

Lekker eten tijdens de overgang en tegelijkertijd de problemen verminderen die hiermee gepaard gaan. De garnalen bevatten weinig onverzadigde vetzuren en veel eiwitten. Ze zijn ook een prima bron van vitamine B12 en een goede bron van het mineraal selenium, dat dienst doet als een krachtige antioxidant in de strijd tegen kanker en voortijdige veroudering. Bleekselderij heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en bevat nuttige hoeveelheden kalium, dat het vasthouden van vocht helpt verlichten.

Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • versgemalen zeezout en zwarte peper
  • 3 eetlepels sojaroom
  • 4 theelepels sojasaus, plus wat extra om te besprenkelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2-3 dunne schijfjes gemberwortel, fijngehakt
  • 1 stengel uit het hart van de bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
  • 6 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • 200 gram taugé
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 85 gram gepelde en gekookte kleine garnalen
  • enkele sprieten bieslook, schuin in stukjes gesneden (desgewenst)

Bereiding

Verwarm de grill voor. Klop de eieren in een kom goed schuimig. Breng ze op smaak met wat zout en flink wat peper en roer de sojaroom erdoor. Voeg de sojasaus toe en meng alles goed.

Verhit de helft van de olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de gember, bleekselderij en bosuitjes tot ze zacht worden. Voeg dan de taugé, het lijnzaad en de garnalen toe, schep het mengsel om en warm het goed door – niet te lang. Zet het mengsel opzij en houd het warm.

Vet de bodem en zijkanten van een ovenbestendige koekenpan met de resterende olie in en zet hem op een matig tot heet vuur. Roer zodra de olie heet is het eimengsel nogmaals goed door en giet het in de pan.

Trek de randen van het stollende ei twee of drie keer naar het midden en schep er meteen het bleekselderijmengsel op. Verdeel het goed over de eimassa en druk het er iets in. Bak nog circa 3 minuten op matig vuur tot de onderkant goed stevig is.

Zet de pan zo dicht mogelijk onder de grill en gril de frittata tot de bovenkant lichtbruin en helemaal gestold is. Serveer de frittata in punten, sprenkel er wat sojasaus over en garneer desgewenst met het bieslook.

Uitstekend gehalte aan fyto-oestrogenen: isoflavonen in de sojaroom en coumestans in de taugé.

Dit recept komt uit het boek 'Gezond eten in de overgang', geschreven door Marilyn Glenville en Lewis Esson. Het is verkrijgbaar voor €19,95 onder ISBN nummer 9789066119550.

 

Auteur 
Bron 
  • Inmerc Boeken