Aangekomen door samenwonen?

Getty Images

Een half jaar geleden ben ik samen gaan wonen. Sinds ik elke dag zelf kook, ben ik een paar kilo aangekomen. 's Middags eet ik vier bruine boterhammen. Voor het avondeten kook ik gevarieerd: pasta, aardappels, rijst, couscous, veel groente, vis, vlees en vegetarisch. Meestal met maar een klein beetje olijfolie, het is niet zo dat ik dikke klonten boter gebruik. Hoe kan ik lekker blijven koken en eten, maar ga ik weer terug naar kledingmaat 36/38 in plaats van richting 40?

Floor

Kim Vermeulen, diëtist

Als je op jezelf gaat wonen kun je lekker zelf kiezen wat je eet, kookt en ook koopt. Ik denk dat heel veel mensen die op zichzelf gaan wonen de eerste tijd aankomen. Ik heb dat zelf ook meegemaakt.

Uit jouw vraag kan ik niet precies halen waar het probleem zit, maar probeer eens zo realistisch mogelijk naar jouw eigen eetpatroon te kijken. Eet je onbewust toch anders dan dat je thuis altijd deed? Wat zijn de gewoontes die anders zijn geworden, en is dat meer? Ben je qua beweging anders gaan leven? En hoe zit het met de tussendoortjes? Neem deze punten eens goed onder de loep, want zwaarder worden gaat vaak niet vanzelf. Veel succes en kook ze!

Heb jij ook een gezondheidsvraag? Klik hier en stel je vraag aan een expert!