maandag, 15 augustus 2022

Boekrecensie 'Afvallen met meer succes'

107 oplossingen voor afslankproblemen

Na het eten altijd zin in zoet, geen tijd om gezond te leven, trek als je verdrietig of gestrest bent... Herkenbaar? In 'Afvallen met meer succes' geeft Meijke van Herwijnen praktische tips voor het volhouden van gezonde gewoonten.

"Ik krijg 's avonds na het eten altijd zo'n zin in iets zoets", ""Ik heb geen tijd", "Ik val niet af", "Als ik iets aangeboden krijg, eet ik het altijd op", "Als ik me verdrietig of gestrest voel, ga ik eten". Niets nieuws, toch? Maar wat kun je eraan doen?

Welk dieet of methode je ook kiest, afvallen blijft lastig. Op gewicht blijven is al net zo moeilijk. Daarom schreef Meijke van Herwijnen dit boek: voor iedereen die graag wil afvallen maar tegen bepaalde knelpunten aanloopt én voor trainers en coaches die anderen begeleiden bij het afvallen en hun cliënten willen helpen bij veelvoorkomende problemen. Afvallen met meer succes is geen dieetboek, maar geeft tips en ondersteuning die je kunt gebruiken bij iedere afslankmethode of om je gezonde gewoontes vol te houden.

AfvallenmetmeersuccesKnelpunten aanpakken

Weet je niet precies waarom de pondjes er bij jou maar niet af willen? Neem dan eerst een kijkje in de inhoudsopgave. Het boek is namelijk ingedeeld in zeven hoofdstukken over zeven veelvoorkomende afvalproblemen, zoals moeite hebben met volhouden, toch eten terwijl je eigenlijk geen honger hebt en een lichaam dat maar niet meewerkt. Vervolgens komen er bij elk probleem een aantal knelpunten en mogelijke oplossingen daarvoor aan bod.

Bij sommige genoemde problemen word je doorverwezen naar soortgelijke kwesties die elders in het boek besproken worden. Zo vind je gemakkelijk allerlei praktische adviezen die je kunnen helpen bij jouw afslankprobleem, zonder het hele boek van kaft tot kaft te hoeven lezen.

Tussen de problemen en uitleg over mogelijke oplossingen vind je leuke weetjes over voeding en gezond eten. Daarnaast geven een aantal bekende 'afvalgoeroes' zoals Amber Albarda, Ralph Moorman en Mieke Kosters extra tips.

Meijke van Herwijnen is voedingswetenschapper. Ze combineert inzichten uit de biologie, psychologie, voedingsleer en gedragsleer. Ze leert mensen hoe ze hun eigen gewoontes kunnen bijsturen, met als doel: je goed voelen en het resultaat krijgen dat je wilde. Een team van trainers en coaches uit heel Nederland gebruikt haar methodiek. Meijke schreef ook Weg met de Weegschaal, Meer rust en Meer energie.

Je kunt helaas niet meer meedoen aan deze prijsvraag.
Trefwoorden: