Boekrecensie: Frisse start

Lekker in balans met 24Kitchen

Getty Images

Goede voornemens heeft iedereen wel eens. Gezonder eten, beter slapen, vaker bewegen, bewuster leven, meer genieten. Januari is daarbij voor velen het uitgelezen moment om met die voornemens aan de slag te gaan. Het boek 'Frisse start' van 24Kitchen kan je hierbij helpen. Goed nieuws; want wij mogen er vijf verloten.

Een gezonde leefstijl helpt je volgens 24Kitchen om overeind te blijven in een wereld die soms best overweldigend en druk is. Niet te streng zijn voor jezelf is dan belangrijk. Soms val je misschien even terug; een keertje zondigen mag best. Maar wees ook niet te soft. Ga ervoor en pak als het even mis gaat gewoon de draad weer op.

Inspireren

Frisse start is geen dieetboek; 24Kitchen wil je juist inspireren om je voedingspatroon blijvend te optimaliseren. Dat lukt niet goed met wetten en regels denken ze, daarom staat het boek vol met tips en weetjes. Niet alleen over gezond eten, maar ook over beweging en je goed voelen. Rustig eten, veel lachen en lekker naar buiten tussen 11.00 en 15.00 uur. Een fijne praktische insteek dus en dat maakt het allemaal goed uitvoerbaar.

Boodschappenlijstje

Natuurlijk draait Frisse start - dat kan ook niet anders bij een boek van een foodzender - vooral om de recepten. Het boek bevat vier overzichtelijke weekmenu's met ieder vijf doordeweekse recepten. Goed te doen, niet heel standaard en vooral met lekker resultaat. Verrassend zijn bijvoorbeeld de zoetzure prei met eendenborst, gegratineerde boerenkool en zalmragout met venkelrijst. Ze worden afgewisseld met wat meer gangbare recepten als spinaziepasta met pestosaus en broodje visburger. 

Elk weekmenu bevat een vegetarisch, vlees- en visgerecht. De recepten zijn allemaal klaar binnen 30 minuten en bevatten geen al te ingewikkelde ingrediënten. Handig is ook dat je op de website van 24Kitchen voor elk weekmenu een boodschappenlijstje kunt downloaden. Op die manier wordt een frisse start wel heel gemakkelijk gemaakt.

Getty Images
Overige momenten

Naast de doordeweekse menu's vind je in Frisse start ook fijne recepten voor ontbijt, lunch, tussendoor en drankjes. Variatie lijkt daarbij het sleutelwoord. In vaak korte tijd en met weinig moeite zet je lekkere en gezonde gerechtjes op tafel. Het voordeel daarvan is dat je helemaal niet het idee hebt dat je extra gezond bezig bent, je bent namelijk vooral goed aan het eten.

Leuk is ook het hoofdstuk voor het weekend met recepten voor bewust en gezond, maar uitgebreid tafelen. In Frisse start vind je vier driegangenmenu's, waarmee je zowel jezelf als eventuele gasten flink kunt verwennen.

Lekker fris

De titel van het boek zegt het eigenlijk al, maar Frisse start is ook echt een fris boek. De foto's zien er zowel gezond als lekker uit en nodigen zeker uit tot koken en eten. De insteek is positief en licht. Echt een fijn steuntje in de rug voor je gezonde voornemens dus.

Met het boek (en televisieprogramma) FRISSE START wil 24Kitchen je inspireren om je voedingspatroon blijvend te optimaliseren. Ook als je bewust leeft, kun je genieten van lekker eten, dat laten 24Kitchen-chefs Danny Jansen en Roberta Pagnier zien.