Boekrecensie: Van XL naar S

Niet afzien, wel afvallen

Getty Images

Mieke Kosters is zelf 18 kilogram afgevallen met elke dag melkchocolade. Ze gelooft niet in diëten. Waar afvallen volgens haar om draait: matigen, balans vinden, slim combineren en bewust kiezen.

Mieke Kosters heeft al verschillende boeken op haar naam staan. Het geheim van slanke mensen is daar de bekendste van. Dit boek is het eerste boek van Mieke waarin lekker eten centraal staat. Met meer dan 200 eenvoudige maar lekkere recepten om mee af te vallen.

Elk recept in dit boek heeft een maat: XS, S, M, L of XL. Met enkel XL's val je niet af, maar van alleen XS'jes loop je de hele dag met honger. De bedoeling is dan ook combineren: neem je tussendoor een chocolate chip cookie met mousse (XL), houd het dan 's avonds bij verse tomatensoep met brood (S). En houd je van een stevig ontbijt met home made granola, Griekse yoghurt en vers fruit (L), dan kies je als lunch een S'je van een lekker belegde crackers of een simpele, slanke tosti.

De methode is simpel en goed vol te houden en het bewijst dat lekker eten en afvallen heel goed samen kunnen gaan. Het is een kwestie van slim kiezen en combineren.

Het boek ziet er mooi uit en is overzichtelijk ingedeeld. Eerst wordt er kort uitgelegd hoe het werkt. Vervolgens kun je de heerlijkste recepten uitzoeken in de hoofdstukken: ontbijt, lunch, diner en tussendoor. De afslankmethode van Mieke is makkelijk te volgen en daardoor ook makkelijk vol te houden. Geen ingewikkelde puntentellingen of shakes. Maar lekker eten en afvallen.

Mieke Kosters viel af door het eetgedrag van haar slanke vriendinnen te kopiëren. Haar afslankmethode heeft ze opgeschreven in verschillende boeken, waarvan Het geheim van slanke mensen de bekendste is. Ze heeft de afgelopen jaren meer dan 150.000 boeken verkocht.

Auteur 
  • Ilona Meernik