Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
woensdag, 20 september 2017

Darmflora van invloed op gewicht

MISSOURI - Niets eten en toch dikker worden. Tot nu toe werden mensen die beweerden dat ze niets eten en toch aankomen, niet serieus genomen. Maar volgens onderzoekers kan dit wel degelijk waar zijn.

Onderzoekers van de University of Missouri hebben namelijk aangetoond dat bij mensen met obesitas en mensen met een normaal BMI verschillende darmbacteriën overheersen.

De onderzoekers sloten een aantal muizen vanaf de geboorte op in een steriele omgeving, waardoor ze een volledig infectievrije dikke darm hadden.

De ene helft van deze muizen kreeg darmbacteriën van dikke muizen toegediend, de andere helft de darmbacteriën van slanke muizen. Beide groepen muizen volgden hetzelfde dieet, maar de eerste groep bleek meer aan te komen dan de muizen uit de tweede groep.

De onderzoekers concluderen dat de samenstelling van de darmflora van invloed is op de hoeveelheid energie die het lichaam aan het voedsel onttrekt.

Bron(nen):