Groentesoep met pesto en macaroni

Getty Images

Pasta heeft ten onrechte de naam een dikmaker te zijn.  Meestal zijn de calorierijke roomsauzen de boosdoener, niet de pasta zelf. De Franse dieetgoeroe Anne Dufour schrijft in Het Pastadieet hoe je kunt afvallen, juist door pasta te eten. Bijvoorbeeld met deze gezonde, Italiaanse groentesoep.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
20 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 gepelde tomaten
  • 1 courgette
  • 1 wortel
  • 200 gram haricots verts (vers of diepvries)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels elleboogjesmacaroni
  • 2 eetlepels pesto
  • versgemalen peper en zout

Bereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwijder de zaadjes en snijd het tomatenvruchtvlees in blokjes. Snijd de courgette en wortel in blokjes, snijd de haricots verts in stukjes.

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui met de knoflook zachtjes glazig. Schep er de groenten door en bak nog 3 minuten. Schenk 1,5 liter water in de pan en breng het aan de kook. Voeg de macaroni toe, zet het vuur lager en laat de soep nog 5 minuten doorkoken. Roer de pesto door de soep, breng op smaak met peper en zout.  

Serveer de soep met een salade en wat koud vlees, zoals rosbief, varkensfricandeau, geroosterde kip of magere ham. Deze soep kun je zowel lekker warm als ijskoud eten!

Dit recept komt uit het boek Het Pastadieet.

Auteur