Hoe voorkom ik eetbuien?

Getty Images

Mijn vriend is onlangs begonnen met een medicijn om af te vallen, Reductil. Hij zegt dat hij nu geen overmatige honger meer heeft en kan allerlei verleidingen weerstaan. Dat zou voor mij ook handig zijn. Ik wil maar 5 kilogram kwijt, maar mijn probleem is dat ik 's avonds altijd weer de fout in ga. Ik krijg dan zo'n snaaiaanval. Van alles al geprobeerd, Weight Watchers, Sonja, gewoon gezond eten, maar ik heb 's avonds echt een grote behoefte om te eten. Kom ik ook in aanmerking voor Reductil? Ik eet verder gezond en beweeg ook normaal.

Lieke

Kim Vermeulen, diëtist

Reductil is een medicijn dat soms wordt ingezet ter ondersteuning bij het afvallen. Dit is alleen te verkrijgen via de huisarts en daar zitten strenge eisen aan. Voor 5 kilogram gewichtsverlies zal een huisarts dit middel niet snel voorschrijven. Als je 5 kilogram wil afvallen, kan dat zeker goed door je voeding aan te passen. Zoals je aangeeft zit jouw probleem voornamelijk in de avonduren. Veel mensen die af willen vallen, hebben ook dit probleem.

Probeer standaard 's avonds toch iets te eten en te drinken(!). Kies voor een volkorencracker of zelfs een volkorenboterham met mager beleg, zoals magere smeerkaas of rookvlees. Drink hier een flink glas water of een grote beker thee bij. Juist dit zorgt voor een goede vulling. Als je jezelf verbiedt om 's avonds nog te eten, kan dit inderdaad uitmonden in een (vr)eetbui. En dan krijg je over het algemeen veel meer calorieën binnen.

Heb jij ook een gezondheidsvraag? Klik hier en stel je vraag aan een expert!