Krijg je meer honger van een appel?

Getty Images

Ik probeer minder te snoepen en eet nu als tussendoortje 's middags om drie uur een appel, maar het lijkt wel of ik daar juist altijd veel meer honger. Krijg je meer honger van een appel? En zo ja, wat kan ik dan beter tussendoor nemen? Alvast bedankt voor je antwoord, Gwen.

Gwen

Hoi Gwen,

Een appel is een perfect tussendoortje wanneer je dagelijks gezondere keuzes wilt maken.

Voedingsstoffen

Een appel bevat natuurlijke suikers genaamd fructose, het eten van een appel heeft amper invloed op het suikergehalte in je bloed. Het eten van een appel zou er dus juist voor moeten zorgen dat je langer een verzadigd gevoel ervaart, waardoor je minder eet.

Wat wel invloed kan hebben op hoe lang je vol blijft zitten van een appel is hoe snel je de appel eet. Wanneer je langer op voedsel kauwt, blijf je ook langer vol zitten. Je kunt er dus beter voor kiezen om een appel niet in stukjes te snijden. Wanneer je namelijk een hele appel eet is het lastiger om te eten. Hierdoor doe je er langer over, dan als je een appel in stukjes snijdt en opeet.

Geen honger

Je krijgt dus geen honger van het eten van een appel. Wel kan je minder lang een verzadigd gevoel ervaren wanneer je de appel snel opeet. Als het niet helpt om de appel op een andere manier te eten kun je ook kiezen voor een schaaltje gemengd fruit. Bijvoorbeeld druiven, kersen en aardbeien. Daar doe je bovendien iets langer over en je hebt het gevoel dat je iets aan het snacken bent.

Heb jij ook een gezondheidsvraag? Klik hier en stel je vraag aan een expert!