Lasagne met geitenkaas en tartaar van tomaat

Getty Images

Pasta heeft ten onrechte de naam een dikmaker te zijn. Meestal zijn de calorierijke roomsauzen de boosdoener, niet de pasta zelf. De Franse dieetgoeroe Anne Dufour schrijft in Het Pastadieet hoe je kunt afvallen, juist door pasta te eten. Bijvoorbeeld met deze heerlijke lasagne.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • 10 lasagnebladen
  • 4 tomaten
  • 300 gram magere geitenkaas (type Chavroux)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel fijngesneden basilicum
  • versgemalen peper en zout

Bereiding

Kook de lasagnebladen volgens de aanwijzingen beetgaar. Neem ze met een tang of schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een schone theedoek. Halveer de bladen en laat de pastavierkantjes op een met olie ingevette schaal (om vastplakken te voorkomen) afkoelen.

Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Meng er 1 eetlepel olie, peper en zout naar smaak en de fijngesneden basilicum door. Prak in en diep bord de geitenkaas fijn en meng met de resterende olie en wat peper. Leg op elk bord een pastavierkantje en smeer er wat geitenkaas over.

Leg er nog een pastavierkantje op en schep er wat ‘tomatentartaar’ op. Maak nog zo’n dubbele laag en eindig met een pastavierkantje. Maal er
wat peper over en bewaar de lasagne tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Serveer als voorgerecht en eet daarna een stuk gebakken witte vis of kipfilet met haricots verts of gewokte spinazie. Of een maaltijdsalade met tonijn.

Dit recept is afkomstig uit Het Pastadieet.

Auteur