zondag, 28 februari 2021

Low GI voedsel zorgt echt voor vol gevoel

LONDEN - Wetenschappers hebben ontdekt waarom een maaltijd met een lage glycemische waarde (Low GI) zorgt voor een vol gevoel.

Bij het Low GI-dieet, dat erg populair was in 2006, maak je onderscheid tussen 'goede' en 'slechte' koolhydraten. Voedsel met koolhydraten die langzaam verteren, heeft een lage GI-waarde (glycemische index waarde).

Hormonen
Wetenschappers van King's College Londen onderzochten het effect van het nuttigen van maaltijden met een lage glycemische waarde op de hormonen en de spijsvertering. Dit is de eerste studie die aanwijzingen geeft hoe een Low GI-maaltijd zorgt voor een verzadigd gevoel.

Volgens de onderzoekers zorgt het voedsel met een lage glycemische waarde, zoals bijvoorbeeld pap of haver, voor een grotere hoeveelheid hormonen in de darmen. Hierdoor zou het langer duren voordat er een hongergevoel optreedt.

Voedsel
Het team keek naar de effecten van verschillende diëten op 12 gezonde vrijwilligers. Voedsel met een lage glycemische waarde is bijvoorbeeld volkorenbrood, melk, de meest fruitsoorten en groenten. Wit brood, croissants en cornflakes zijn producten met een hoge glycemische waarde.

Trefwoorden:
Bron(nen):
  • Marie Claire