dinsdag, 25 januari 2022

Maagballon plaatsen

Ballon tegen overgewicht

Als wordt besloten dat er bij overgewicht een steuntje in de rug nodig is,  kan er voor een operatie worden gekozen. Zoals bij Walter, die zich tijdens het RTL 4 programma 'Dit is mijn lijf' meldde met een BMI van 33. Door zijn overgewicht had hij erectieproblemen, een hoge bloeddruk en hoofdpijn. Hij kreeg een maagballon. Een verslag van de operatie.

Een maagballon is een zachte siliconen ballon die via de mond en de slokdarm in de maag wordt geplaatst om overgewicht tegen te gaan. Door de ballon is er in de maag minder ruimte voor voedsel. De maagballon is een uiterst veilige methode om de maaginhoud snel en drastisch te verkleinen. Er komt namelijk geen operatie aan te pas, de ballon kan eenvoudig via de slokdarm worden ingebracht.

Door het gewicht van de zoutoplossing (tot 500cc), krijgt de ballon de juiste omvang om je een verzadigd gevoel te geven. De slang wordt vervolgens uit je mond gehaald waarbij de opgeblazen ballon in de maag blijft zitten. De verwijdering van de ballon is net zo eenvoudig.

Team van experts
De maagballon blijft een half jaar zitten, zodat Walter zijn voedingspatroon kan aanpassen. Hij wordt bij dit proces ondersteund door een team van specialisten, zoals een gewichtscoach, diëtist, gezondheidspsycholoog en fysiotherapeut die in een geïntegreerd programma zitten.

Bron(nen):