woensdag, 10 augustus 2022

Net getest: Body Control

Afvallen onder begeleiding

Sinds haar zwangerschap tobt Jacqueline met haar gewicht. Ze heeft al van alles geprobeerd; van Weight Watchers tot Sonja Bakker. Maar het lukte nooit om het vol te houden. Daarom is ze blij verrast als ze hoort dat ze de afvalmethode Body Control mag uitproberen. Er zijn 55 Body Control salons in Nederland. Jacqueline kiest voor Body Control Vianen om de afvalmethode uit te proberen.

Lees hier alles over de afslankmethode Body Control.

Lymfo- en Myo-balance

Voordat je met Body Control begint, worden eerst de lymfe doorgemeten. Mocht er ergens een barrière zitten, dan volgt de lymfedrainage. Hierdoor worden gifstoffen verwijderd en wordt vocht beter afgevoerd. De Myo-balance zorgt voor vetverbranding en stevigere spieren.

"Ik heb het gevoel dat de lymfebehandelingen echt geholpen hebben om de boel op gang te krijgen. Die behandelingen vond ik wel onaangenaam en lang (50 minuten), zeker omdat ik meteen daarna de spierbehandeling (Myo-balance) deed. De spierbehandeling van 17 minuten is zeer goed te doen en ik voel echt verschil in spierkracht (voornamelijk bij mijn buik)", aldus Jacqueline.

"Ook de begeleiding van Teuni van den Bosch van Body Control Vianen vond ik super. Ze wist me elke week weer te motiveren met haar peptalk. Het was voor mij echt een stok achter de deur, dat ik 2 à 3 keer per week naar de salon toe moest. Ook legde ze goed uit wat ik wel en niet mocht eten."

Nutrition-lijn

Bij de afvalmethode met Body Control kun je zelf beslissen of je ook gebruik wilt maken van de voedingslijn Nutrition. Dit gaat in drie blokken van elk 10 dagen. Langzaam bouw je het aantal producten af, totdat je een normaal voedingspatroon hebt.

Jacqueline over haar ervaring met Nutrition: "Ik heb verschillende smaken shakes en repen geprobeerd en vond ze allemaal goed smaken. De omelet vind ik persoonlijk wat minder, maar die gebruik je alleen in fase 1. De chocomel is ook lekker. De nootjes vind ik erg chemisch smaken en heb ik terugggeven."

Resultaat

Na 10 behandelingen is Jacqueline reeds 37 centimeters afgeslankt. Haar BMI is van 32,6 naar 29,7 gedaald. En in kilo's is ze van 94,2 nu 85,9 gegaan.

Valt Jacqueline niet te snel af? De reactie van Gerarda van Body Control: "Cijfermatig hebben wij aangetoond dat Jacqueline enkel en alleen vet heeft verbrand in combinatie met met een beetje vocht, maar zij is in ieder geval niet in spiermassa achteruit gegaan. Dit houdt in dat de verhouding tussen vetvrijemassa en vetmassa veel beter en gezonder is geworden en dat is precies datgene wat wij met het concept willen bereiken. Wij zorgen er te allen tijde voor dat klanten geen spiermassa verliezen, want dat zorgt nu net voor het bekende jo-jo effect en is het belangrijkste van gezond afvallen."

Jacqueline: "Ik ga voorlopig nog even door met Body Control. Ik ben nu bijna 11 kg kwijt en nog veel meer centimeters, dat motiveert natuurlijk enorm! Mijn figuur is echt veranderd door de Myo-balance en dat vind ik ook super. Nu wil ik er nog ongeveer 10 kg af. Dat moet te doen zijn. Waar ik natuurlijk wel heel benieuwd naar ben, is hoe het gaat als ik niet meer aan het lijnen ben. Ik hoop dat ik dan niet ga jojo-en..."