Net getest: Somatoline Cosmetic

Slank met afslankcrèmes?

Getty Images

Meer sporten en een paar kilo eraf. Helaas is van deze goede voornemens nog niets terecht komen. Vol verwachting open ik op de redactie dan ook de doos met de verschillende afslankcrèmes van Somatoline. Gaan deze producten er voor zorgen dat ik toch wat strakker voor de dag kom?

Wat belooft het?

De afslankproducten van Somatoline beloven een strakker lichaam en het enige dat je er voor hoeft te doen, is smeren.

Er zijn vier verschillende producten verkrijgbaar:

  • Cosmetic Kuur voor Buik- en Heupzone
  • Cosmetic Intensief Afslankende Nachtkuur
  • Cosmetic Total Body Afslankende Gel Kuur
  • Cosmetic Anti-Cellulite Kuur

Somatoline Cosmetic Kuur voor Buik- en Heupzone is een speciale cosmetische crème die ongewenste plaatselijke vetophopingen rond de buik en heupen aanpakt en zo zorgt voor een slanker silhouet en zichtbaar verbeterde contouren.

Somatoline Cosmetic Intensief Afslankende Nachtkuur is een cosmetische crème op basis van een zeer actief complex van zeezouten en witte klei, die gebruikmaakt van de bijzondere opnamecapaciteit van de huid gedurende de nacht. Terwijl je slaapt verbetert de bloedcirculatie, waardoor je lichaamstemperatuur stijgt en je metabolisme versnelt. Zo wordt de werking van de ingrediënten geïntensiveerd. Door massage helpt de Intensief Afslankende Nachtkuur plaatselijke vetophopingen aan te pakken en overtollig vocht af te drijven.

Somatoline Cosmetic Total Body Afslankende Gel Kuur is een innovatieve, frisse cosmetische gel die snel door de huid wordt opgenomen, speciaal ontwikkeld om het gehele silhouet te verbeteren en met name de heupen, benen en armen. 

Somatoline Cosmetic Anti-Cellulite Kuur is een ultradoordringende crème, speciaal ontwikkeld om cellulite tegen te gaan, vooral op de probleemzones.

Het effect

De eerste avond begin ik voor het slapen gaan fanatiek te smeren. Ik start met de Intensief Afslankende Nachtkuur en smeer het op mijn bovenbenen en taille. Vervolgens smeer ik de Total Body Afslankende Gel Kuur op mijn bovenarmen en de rest van mijn lijf.

Na enkele minuten begint mijn huid te gloeien, tintelen en prikkelen. Ha, er gebeurt iets! In bed word ik iets minder enthousiast, want het begint wel erg warm te worden en mijn huid blijkt knalrood. Door de warmte kan ik niet in slaap komen en twijfel ik even om onder de douche te springen en alles er af te wassen. Maar nee, ik hou vol! Na een paar dagen ben ik meer gewend aan de crème en voelt het minder heftig. 's Morgens smeer ik met de Anti-Cellulite Kuur en de Kuur voor Buik- en Heupzone en 's avonds gebruik ik de andere twee crèmes.

Conclusie

Na 30 dagen veel smeren voelt mijn huid zachter aan. Ziet het er echt (!) strakker uit en lijkt ook mijn buik platter. De weegschaal geeft nog steeds hetzelfde aantal kilo's aan, maar ik zie er slanker uit!

Aan het begin van deze test heb ik ook alles opgemeten en mijn taille blijkt met een centimeter afgenomen en ook mijn bovenbenen, weliswaar maar een paar millimeter, zijn smaller. En waar ik vooral blij mee ben, is dat de cellulite op mijn bovenbenen beslist minder is geworden. Mijn benen zijn veel gladder en mooier. Hopelijk is het resultaat blijvend!

Omdat ik niet zo'n 'smeertypje' ben, vind ik vier crèmes te veel van het goede. Maar mijn favoriet, de Anti-Cellulite Kuur, zal ik zeker blijven gebruiken.

Getty Images
Auteur 
  • Ilona Meernik