woensdag, 21 april 2021

Net getest: Youw8

Weegschaal en online coach in één

Wil je wat afvallen of ben je afgevallen en wil je je gewicht behouden? Dan is de Youw8 een uitkomst, een weegschaal en online coach in één! Redacteur Ilona test de Youw8.

Wat is de Youw8?

De Youw8 is een weegschaal, maar niet zomaar een weegschaal. Een weegschaal plus een online personal coach. De Youw8 helpt je om je ideale gewicht te bereiken en/of te behouden. Met de Youw8 internet body monitor houd je gegevens van je lichaamscompositie bij. Je persoonlijke internetaccount en het Youw8 onlinesysteem houdt je persoonlijke doelen, je voortgang op je persoonlijke gewichtsplan bij en geeft je adviezen om je doelen te behalen.

Wat belooft het?

Met de Youw8 kun je makkelijk in de gaten houden hoe het staat met je gewicht, vetpercentage, Body Mass Index en spiermassa. Je kunt de Youw8 gebruiken om af te vallen of om op gewicht te blijven.

Hoe werkt de Youw8?

De handleiding is kort en krachtig. Je koppelt de weegschaal aan je draadloze modem en die sluit je aan op je router. Vervolgens werkt de weegschaal net als een normale weegschaal en kun je hem overal in huis neerzetten en jezelf wegen.

Nadat ik alle stappen heb ondernomen, krijg ik maar niet de melding 'SEnd' als ik op de weegschaal sta. Na een avond proberen geef ik het op. Na contact te hebben opgenomen met Youw8 blijkt de oplossing eenvoudig. De modem staat bij ons op zolder en de weegschaal had ik in de huiskamer gezet en deze afstand blijkt te groot. Nadat ik hem op de badkamer heb neergezet, werkt hij wel. Nu kan ik echt gaan testen.

Na een account aangemaakt te hebben via www.youw8.com krijg ik een duidelijk overzicht van mijn gewicht, BMI, spiermassa en vetpercentage. Ook kun je doelen stellen voor jezelf. Bij het aanmelden (in juni) heb ik mezelf als doel gesteld om 7 kilo lichter te zijn eind september. De eerste weken ben ik vaker gaan sporten en echt dagelijks op de weegschaal gaan staan. Helaas heb ik het, net als altijd als ik probeer af te vallen, niet volgehouden. Wel fijn om te zien, is dat ik ook niks ben aangekomen.

Conclusie

De Youw8 geeft je een goed overzicht van je gewicht, omvang, vetpercentage en BMI. Als je echt wilt afvallen, dan kan de Youw8 je daar goed bij helpen. Zeker als je er dagelijks op gaat staan, regelmatig inlogt en gebruikmaakt van de coach.

Erg handig aan de weegschaal is dat je thuis op de weegschaal kan gaan staan en dat je je gegevens later altijd op kan vragen via de website. De laatste meting zie je altijd direct staan. Ander voordeel is dat je de weegschaal kan gebruiken voor meerdere personen, 10 maximaal.

 

Trefwoorden: