Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zaterdag, 27 mei 2017

Nieuwe afslankpil getest

Met de stof tesofensine zou je twee keer zoveel kunnen afvallen dan met de dieetpillen die op dit moment te koop zijn. Dit blijkt uit een vervolgonderzoek aan de Universiteit van Kopenhagen.

Na zes maanden pillen te hebben geslikt met tesofensine vielen mensen meer dan tien kilo af. Met andere medicijnen val je hooguit vijf kilo af, zeggen de Deense onderzoekers. De resultaten verschijnen in het blad The Lancet.

Aan het onderzoek deden 203 mensen mee. Allen werd verzocht om een half uur per dag te bewegen, te letten op hun voedselinname en een medicijn te slikken. Zij slikten een placebo of dagelijks 0,25 milligram, 0,5 milligram of 1,0 milligram tesofensine. De placebogroep viel gemiddeld 2,2 kilo af, de groep met de hoogste dosering viel bijna 13 kilo af.

Eetlust
Tesofensine wordt gebruikt bij de behandeling van parkinson en alzheimer. Het heeft effect op de afgifte van de hersenstofjes noradrenaline, dopamine en serotonine en zorgt zo voor remming van de eetlust.

Tijdens een derde onderzoek moet goed naar de bijwerkingen worden gekeken. Bij de hoge dosering hadden mensen last van een hoge bloeddruk. Bovendien werden de proefpersonen die dit middel gebruikten vaker boos en voelden zij zich vaker verward. De onderzoekers hopen het middel over vier jaar zonder deze bijwerkingen op de markt te kunnen brengen.

Bron(nen):

  • WebMD