Getty Images
      
  Deze pikante soep met linzen en tomaten bevat 187 kcal per portie.
    Aantal personen 
              
  4
          
    Bereidingsduur 
              
  60 minuten
          Ingrediënten
- 200 gram rode linzen
 - 1 el olijfolie
 - 1 grote ui, gesnipperd
 - 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 - 1 stengel bleekselderij, in stukjes
 - 200 gram stukjes tomaat uit blik, uitgelekt
 - 1 rode peper, fijngehakt
 - 1/2 tl paprikapoeder
 - 1/2 tl gemalen komijn
 - 6 dl groentebouillon
 - 1/2 groene paprika, fijngehakt
 - zout
 - peper
 - 1 el fijngehakte bassilicum, om te garneren
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  187kcal
          Bereiding
- Doe de linzen in een kom met water. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, de knoflook en de selderij op laag vuur.
 - Laat de linzen uitlekken en doe ze met de tomaten in de pan. Let er goed op dat de linzen niet aanbranden.
 - Voeg de rode peper, de paprikapoeder, de komijn, de bouillon en de groene paprika toe en breng op smaak met zout en peper.
 - Kook de linzen afgedekt in 30 tot 40 minuten op laag vuur gaar. Voeg als de soep te dik wordt nog wat water toe.
 - Serveer de soep in warme soepkommen en garneer met wat fijngehakte bassilicum.