Slank door slim te drinken

Vocht is nodig om afvalstoffen te verwijderen

sapjes
Getty Images

Genoeg drinken helpt bij het afvallen. Tenminste, als je kiest voor dranken zonder calorieën. Want er zijn ook dranken die je ongemerkt veel energie geven door de grote hoeveelheid suiker die erin zit.

Wist je dat je lichaam voor 60 procent uit water bestaat? Iedere cel in je lichaam bevat water! Dat vocht geeft elke lichaamscel stevigheid en is een bouwstof voor bijvoorbeeld je DNA. Daarnaast heeft je lichaam vocht onder andere nodig om afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

Plannen

Van voldoende drinken maak je een goede gewoonte door vaste drinkmomenten in te plannen. Drink bijvoorbeeld na het opstaan een groot glas water, neem altijd een glas water bij de avondmaaltijd en drink een glas water ’s avonds na het tandenpoetsen.

Voorkom dorst

Dorst is een alarmsignaal van je lichaam. Als je dorst hebt, ben je ongeveer 2 procent van de hoeveelheid vocht in je lichaam verloren. Probeer het dorstgevoel te voorkomen. Dat doe je door de hele dag door te zorgen voor voldoende drinken. Als je dorst hebt en niet drinkt kun je hoofdpijn krijgen, je vermoeid gaan voelen en moeite krijgen met concentreren.

Dag honger

Door voldoende te drinken, vul je je maag. Kies voor caloriearme dranken. Probeer ook eens uit wat er gebeurt als je lekkere trek hebt (en eigenlijk geen échte honger). Soms verdwijnt die trek als je een groot glas water drinkt.

Caloriearm drinken

  • Water
  • (Kruiden)thee zonder suiker
  • Koffie zonder suiker
  • Versgeperst groentesap
  • Bruisend mineraalwater
  • Bouillon (liefst met weinig zout)
  • Zelfgemaakte soep

Puur water

Water (uit de kraan) is neutraal van smaak, levert je geen calorieën, is goedkoop en (bijna) overal verkrijgbaar. Geef het water eventueel een smaakje door wat plakjes sinaasappel toe te voegen. Ook lekker: schijfjes citroen of limoen met takjes munt. Ook plakjes komkommer geven een subtiele smaak.

Dit artikel is geschreven door Mary Stottelaar. Mary is diëtist. Ze volgt de wetenschap op de voet en schrijft al jaren over voeding en gezondheid. Haalbaarheid en smakelijkheid van adviezen staan bij haar voorop.

Auteur 
Bron 
  • Slim, Slank & Gezond