zondag, 27 september 2020

Slanke, pittige satésaus

Kant-en-klare satésauzen bevatten veel suiker en vaak ook te veel zout, kopte de Consumentenbond onlangs. Maar waarom zou je een kant-en-klare satésaus kopen, terwijl zelfgemaakt zoveel lekkerder is? Deze pittige variant - zonder toegevoegde suiker - is makkelijk om te maken en smaakt heerlijk.

Ingrediënten

  • 250 g 100% pindakaas
  • 250 ml kokosmelk
  • 3 el ketjap
  • 1 el sambal
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Zout

Bereiding

Doe de pindakaas in een steelpan op een heel laag vuur en giet daar 200 ml kokosmelk bij. Verwarm dit langzaam tot er een dikke saus ontstaat. Doe nu de sambal, ketjap en knoflook erbij. Even goed roeren en dan al roerende de laatste kokosmelk toevoegen. Blijf roeren tot er een egale saus ontstaat. Voeg eventueel (een beetje) zout naar smaak toe.

Te pittig? Probeer dan deze zelfgemaakte natriumarme satésaus eens.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

10 M