Voorkom overtollige huid na afvallen

Getty Images

Mensen die flink zijn afgevallen, kampen vaak met overtollig huid. Kun je dit voorkomen? Of wat kun je er tegen doen als je toch een slappe huid hebt gekregen?

Vitamine C zorgt voor een elastische huid. Citrusfruit, kiwi en tomaat zijn daar rijk aan. Drink bovendien veel water en gebruik weinig suiker.

Door veel te bewegen, stimuleer je de doorbloeding en daar krijg je een kwalitatief goede huid van. Wat ook helpt bij het behoud van een elastische huid, is niet roken en zonlicht en luchtvervuiling vermijden.

Langzaam afvallen

De beste remedie tegen overtollig huid is langzaam afvallen op jonge leeftijd. Als je op jonge leeftijd afvalt, dan is je huid nog elastisch. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker de huid weer in z'n oude vorm komt.

Een mooie gewichtsvermindering is 1 kilo per week. Dat kan dus lang duren als je heel veel moet afvallen, maar uiteindelijk geeft het het beste resultaat.

Te snel afvallen heeft niet alleen een slappe huid tot gevolg, het risico op het jojo-effect is ook groter. Als je daarna weer afvalt, is het nog moeilijker een strakkere huid te krijgen.

Slappe huid

Heb je toch een slappe huid gekregen door het afvallen? Dan is het raadzaam veel te sporten. Vooral spierversterkende sporten en oefeningen helpen. Je kunt hier het beste al tijdens het afvallen mee beginnen.

Als je echt heel veel loshangende huid hebt, een vetschort, dan kun je overwegen een buikwandcorrectie te ondergaan. Dit kan bijvoorbeeld een optie zijn wanneer je lichamelijke klachten krijgt, zoals een navelbreuk of smetplekken.