dinsdag, 17 mei 2022

Wat zit er in koolhydraatarm brood?

Mij is verteld dat je met koolhydraatarm brood kunt afvallen als je het inpast in je voedingspatroon. Het gaat me persoonlijk dan meer over wat het brood bevat of niet en hoe gezond het (nog) is. Zou je me daar iets meer over kunnen vertellen?
E. Worm

Suzan Tuinier, voedingsdeskundige

Koolhydraatarm brood bevat ongeveer 5 gram koolhydraten per snee. Een snee bruinbrood bevat ongeveer 15 gram koolhydraten per snee. De meningen over het minderen van koolhydraten lopen sterk uiteen. Brood minderen, of kiezen voor koolhydraatarmbrood kan, zolang je verder kiest voor een volwaardige voeding. Hier lees je er meer over.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Suzan Tuinier is een voedingsdeskundige met jarenlange ervaring in voedingsvoorlichting. Ze weet veel over vitamines en mineralen, want ze is coördinator van het Vitamine Informatie Bureau. Daarnaast gaat haar moederhart sneller kloppen als het om kindervoeding gaat.