Zijn aardbeien goed voor de lijn?

Licht verteerbaar en vol vitaminen

Getty Images

Aardbeien zijn weer volop verkrijgbaar en ze zijn een ware lekkernij! Dat aardbeien gezond zijn wisten we al. Maar zijn ze ook goed voor de lijn?

Weinig calorieën

Aardbeien bevatten ondanks hun smeuïge smaak nauwelijks calorieën en maken dus zelfs met wat suiker erbij van yoghurt en andere zuiveldesserts een festijn voor de slanke lijn.

Vitamine C

Met 60 mg per 100 gram zijn aardbeien sterk in het leveren van vitamine C, een antioxidant die bijdraagt tot gezondere botten, tanden en tandvlees.

Vitamine C bevordert ook de opname van ijzer (meng dus zeker wat aardbeien door je ontbijtgranen). Deze vitamine houdt tevens infecties op afstand en versnelt de wondgenezing.

Andere stoffen

Aardbeien zijn ook rijk aan vitamine B9, en dragen dankzij hun ijzer-, calcium-, mangaan- en magnesiumgehalte een steentje bij tot het minerale evenwicht in ons lichaam.

Pectine, cellulose en andere vezels (zo'n 2 procent) maken aardbeien licht verteerbaar. Verder bevatten aardbeien bètacaroteen en flavonoïden, die een antioxiderende werking hebben.

Allergie?

In uitzonderlijke gevallen lokken de dopvruchtjes waar de aardbeien letterlijk mee bezaaid zijn een allergische reactie uit. Daar bestaat helaas slechts één remedie tegen: geen aardbeien meer eten!

Auteur 
  • Redactie