maandag, 8 augustus 2022

Zijn maaltijdvervangers een gezonde afvalmethode?

Onlangs ben ik in aanraking gekomen met maaltijdvervangers. Ik ben deze producten nog niet aan het gebruiken, mede omdat ik niet goed weet of dit een goede en gezonde manier van afvallen is. Hoe kijk jij tegen deze vorm van afvallen aan?
Gijs

Suzan Tuinier, voedingsdeskundige

Er zijn veel verschillende manieren om af te vallen. Welke manier je ook kiest, is je doel natuurlijk om blijvend gewicht verliezen. Ik hoor vaak dat maaltijdvervangers zorgen voor een eerste zetje om gewicht te gaan verliezen: je raakt vaak snel veel kilo’s kwijt. En een voordeel is ook de overzichtelijkheid, je hoeft niet na te denken.

Toch wil je natuurlijk graag op den duur gewoon gezond eten. Juist de overgang van maaltijdvervangers naar een gezonde maaltijd wordt als moeilijk ervaren. Met een gezonde pure voeding kun je ook goed gewicht verliezen en het voordeel is dat je daarna je gewoonte niet meer hoeft aan te passen.

Welke methode je ook kiest, zorg er wel altijd voor dat je voldoende voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen binnenkrijgt. Tip: ga naar een diëtist en bespreek met haar welke manier van afvallen voor jou het beste kan werken. Succes: je kunt het!

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Suzan Tuinier is voedingsdeskundige en coördinator van het Vitamine Informatie Bureau. Ze heeft ervaring als voedingsvoorlichter en onderzoeker. Je kunt bij Suzan terecht met vragen over vitamines en mineralen.