Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zaterdag, 19 augustus 2017

Patricia Schutte

Wie Voedingscentrum zegt, kent waarschijnlijk wel het gezicht van Patricia Schutte. Patricia werkt namelijk al meer dan 25 jaar als voorlichter bij het Voedingscentrum in Den Haag.

Wil jij een vraag stellen aan Patricia? Stuur dan een mailtje! Als jouw vraag ook voor anderen interessant is, zal Patricia deze beantwoorden en publiceren we deze op de site.

Patricia is vaak te gast in diverse radio- en televisieprogramma’s en geeft voedingsadviezen en -tips in landelijke dagbladen en lifestylemagazines. "Ik wil graag laten zien dat gezond en lekker eten heel goed samen gaat en voor iedereen bereikbaar is."

Voedingsdeskundige
Voor dat ze bij het Voedingscentrum ging werken heeft zij een opleiding als diëtist gedaan en mag zich dus voedingsdeskundige noemen. Vanuit het Voedingscentrum beantwoordt ze allerhande vragen over gezond, veilig en duurzaam eten. "We kunnen tegenwoordig allerlei soorten voeding kopen in de supermarkt en bij speciale winkels. Met de juiste informatie kunnen mensen beter kiezen. Ik hoop daar aan bij te kunnen dragen."

Praktijk / kliniek

Over het Voedingscentrum
Het Voedingscentrum is de erkende autoriteit op het gebied van gezond, veilig en duurzaam eten. Onafhankelijk, zonder commercieel belang, geeft het Voedingscentrum informatie en voorlichting die is gebaseerd op wetenschappelijke consensus.

De medewerkers werken al meer dan 70 jaar aan het vertalen en duiden van wetenschappelijke kennis, met als uitkomst begrijpelijke, afgewogen en bruikbare richtlijnen en adviezen.

Eerst als overheidsorgaan, nu als zelfstandige stichting, gesubsidieerd door de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Economische Zaken. Iedereen kan met alle vragen over eten bij het Voedingscentrum terecht.

In de afgelopen jaren heeft het Voedingscentrum een duidelijke focus gelegd op de jeugd en haar omgeving. Het op jonge leeftijd aanleren van goede gewoonten is immers veel eenvoudiger dan het afleren van het verkeerde.

Het Voedingscentrum ondersteunt ouders daarbij en richt zich op het gezonder maken van de sociale en fysieke omgeving van kinderen en jongeren. Hoe meer gezonde keuzes vanzelfsprekend zijn in de omgeving van kinderen, des te vanzelfsprekender groeien kinderen gezonder op.

Stuur Patricia een mail!

Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Expertise
Voedingsdeskundige