Pascalle Stijger

Voedingsdeskundige

Pascalle Stijger
Voedingscentrum

Pascalle Stijger werkt als woordvoerder en redacteur bij het Voedingscentrum in Den Haag. Ook voor Gezondheidsnet geeft zij het antwoord op vragen over voeding.

Wil jij een vraag stellen aan Pascalle? Stuur dan een mailtje! Als jouw vraag ook voor anderen interessant is, zal Pascalle deze beantwoorden en publiceren we deze op de site.

Teksten schrijven, social media content maken en de pers te woord staan: Pascalle is van alle markten thuis. Tijdens haar studie Voeding en Gezondheid aan Wageningen University groeide de fascinatie voor voeding. Ze voelt zich bij het Voedingscentrum dan ook als een vis in het water. Met betrouwbare informatie en concrete tips wil Pascalle mensen helpen betere voedselkeuzes te maken. Haar vlotte pen, creativiteit en scherpe blik komen daarbij goed van pas.

Praktijk / kliniek

Over het Voedingscentrum
Het Voedingscentrum is de erkende autoriteit op het gebied van gezond, veilig en duurzaam eten. Onafhankelijk, zonder commercieel belang, geeft het Voedingscentrum informatie en voorlichting die is gebaseerd op wetenschappelijke consensus. Eerst als overheidsorgaan, nu als zelfstandige stichting, gesubsidieerd door de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Economische Zaken.

De medewerkers werken al meer dan 80 jaar aan het vertalen en duiden van wetenschappelijke kennis, met als uitkomst begrijpelijke, afgewogen en bruikbare richtlijnen en adviezen. De Schijf van Vijf is daarbij een onmisbaar onderdeel. Eten volgens de Schijf van Vijf is goed voor je gezondheid en het milieu. Met handige apps en tools helpt het Voedingscentrum hierbij.

Uitgangspunt bij alle acties van het Voedingscentrum is dat de gezonde en duurzame keuze de gemakkelijke keuze moet zijn. Gezond en duurzaam eten moet voor iedereen bereikbaar zijn. Ook als je weinig tijd hebt, weinig geld of je liever niet te veel wil verdiepen in voeding. Als je omgeving gezond is, kost het nauwelijks moeite om gezond te kiezen.

Iedereen kan met alle vragen over eten bij het Voedingscentrum terecht, consumenten én professionals. Met eerlijke antwoorden kan iedereen zelf betere voedselkeuzes maken.

Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.