Buikspier schepper

Getty Images

Ouder worden brengt een aantal natuurlijke, lichamelijke veranderingen met zich mee. Naarmate de leeftijd vordert, nemen onze spieren en conditie automatisch af. Door regelmatig te trainen kan dit proces gedeeltelijk worden geremd.

Onder begeleiding: Nee
Duur: Variabel
Regelmaat: Herhaal zo vaak je wilt. Bouw het geleidelijk op.
Goed voor:  
Kracht of cardio: Kracht

De 'buikspieren schepper' is een belangrijke techniek om te leren, omdat je deze basisoefening bij alle andere oefeningen nodig hebt. Deze oefening verstevigt de dieper gelegen spieren van de buik. Dit zijn belangrijke spieren voor een goede houding en vormen een korset voor je rug.

Uitgangspositie
Je kunt deze oefening overal, altijd en in elke houding doen.

Oefening
Het enige wat je hoeft te doen is het bewust aanspannen van je buik. Het aanspannen doe je zo: maak je buik zo hol mogelijk, trek je navel naar je ruggengraat en ribben. Span nu ook bekkenbodemspieren aan, doe dit alles voor ongeveer 50 seconden. Adem gewoon door.


VariatieVoor de variatie kun je van positie veranderen. Het gemakkelijkste is om deze oefening op handen en knieën uit te voeren. Maar, je kunt de oefening ook zittend, liggend, op je rug of op je buik doen. Of gewoon staand terwijl niemand het door heeft. Bijvoorbeeld als je staat te wachten in de rij voor de kassa.

Auteur